Cegeka start eigen softwareschool

Standaard

IT-bedrijf Cegeka gaat in januari 2017 van start met een eigen softwareopleiding. Cegeka heeft vandaag nog steeds 160 openstaande vacatures, waarvan een 50-tal voor softwareontwikkelaars. Het bedrijf wil nu op deze manier 20 deelnemers aanwerven voor zijn divisie softwareontwikkeling. De weerhouden kandidaten komen meteen op de payroll en krijgen eerst een intensieve cursus softwareontwikkeling van veertien weken in de Cegeka School.

De kandidaten moeten vooral sterk gemotiveerd zijn, en goed aansluiten bij de Cegeka-waarden en DNA. Cegeka ontving al een 300-tal cv’s. “Dit is een duidelijk signaal dat heel wat mensen hun carrière een andere wending willen geven.”, zegt Group HR Director Anik Stalmans. “Voor pakweg dertigers met kinderen is het niet zo eenvoudig om zich te herscholen. Men moet al te vaak noodgedwongen voort op de ingeslagen weg. Met de Cegeka School willen we hen de hand reiken.”

Uiteenlopende profielen bij de kandidaten

De eerste profielen die Cegeka ontving zijn alvast erg uiteenlopend. Met onder meer masters japanologie en fysica, doctors in de verkeerskunde, leerkrachten lichamelijke opvoeding en bewakingsagenten zijn de kandidaten ook niet altijd al technisch geschoold. Andere kandidaten hebben een verleden in de logistieke branche of bij defensie. De definitieve selectie van de twintig deelnemers maakt Cegeka begin december.

Agile softwareontwikkeling

De deelnemers krijgen gedurende 14 weken een intensieve opleiding, gelijk aan een professionele bacheloropleiding informatica. Nadien worden ze opgenomen in de verschillende software development teams en begeleid door ervaren collega’s.

‘Pair programming’ is een van de principes van het vandaag erg courante agile softwareontwikkeling, waarvan Cegeka in België de pionier was. Bij agile softwareontwikkeling wordt er gewerkt met kortere trajecten (‘iteraties’) van maximum twee weken. De iteraties bouwen op tot een groter geheel of innovatieve computertoepassingen. Agile ontwikkeling laat toe om sneller op te leveren en kwaliteitsverbeteringen meteen toe te passen.

Slechts de helft van IT-vacatures geraakt ingevuld

Het gaat volgens Agoria de goede kant uit met de technologie-opleidingen, met voor het vijfde jaar op rij een stijging van het aantal studenten. Toch geraken vacatures voor informatici nog altijd niet ingevuld. Cegeka Groep zelf heeft in België 160 vacante betrekkingen.

http://www.cegeka.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s