Politie Limburg Regio Hoofdstad organiseert nationale vergadering voor gauwdiefstallenteams

Standaard

Op maandagvoormiddag 24 oktober 2016 organiseert het gauwdiefstallenteam Team Oliver van de politie Limburg Regio Hoofdstad een nationale vergadering voor gauwdiefstallenteams uit het hele land. Op deze vergadering wordt er onder andere informative uitgewisseld tussen de teams en nieuwe methodes van gauwdieven besproken. Team Oliver telt elf leden die gespecialiseerd zijn in het herkenen en opsporen van gauw- en winkeldieven.

Aan de vergadering nemen gauwdiefstallenteams uit 11 Belgische politiezones deel. Daarnaast zijn ook de Dienst Vreemdelingenzaken en het Parket Limburg aanwezig op het overleg in Hogeschool PXL. Elk jaar organiseert één van de deelnemende teams de nationale vergadering. Dit jaar was het de beurt aan de politie Limburg Regio Hoofdstad.

“Het doel van deze bijeenkomsten is vooral het delen van kennis en informatie,” zegt korpschef Philip Pirard. “Er wordt onder andere informatie uitgewisseld, nieuwe manieren van werken van gauwdieven besproken en de manieren van werken van de teams wordt vergeleken. Daarnaast geeft ook de Dienst Vreemdelingenzaken een uiteenzetting. We kunnen immers erg veel leren van mekaar.”

Tijdens grote evenementen zoals Pukkelpop en de Gentse Feesten gaan de gauwdiefstallenteams van de verschillende politiezones mekaar versterken en ondersteunen. Tijdens deze nationale vergadering krijgen de leden de kans om kennis te maken met mekaar.

http://www.politielrh.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s