C.E.O.-Limburg Voka family business center boven doopvont gehouden

Standaard

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en C.E.O.-Limburg slaan de handen in elkaar voor de ultieme ondersteuning aan eigenaars-ondernemers. Door de bundeling van krachten ontstaat het C.E.O.-Limburg Voka family business center met een uniek palet aan diensten voor de gepassioneerde ondernemer. Dit krachtdadig netwerk van, voor en door eigenaars-ondernemers wil een optimale ondersteuning bieden aan familiale ondernemers die heel belangrijk zijn voor welvaart en welzijn in onze regio! 

Familiale ondernemingen vormen de ruggengraat van de Limburgse economie. Bij de sluiting van KS ontstonden heel wat familiale ondernemers. Hetzelfde fenomeen deed zich voor bij de sluiting van Philips en doet zich opnieuw voor bij de sluiting van Ford. We kennen immers opnieuw een exponentiële groei van het aantal starters. Familiale ondernemers hebben specifieke noden die verschillen van die van andere bedrijven. Denken we maar aan de start en de overdracht van het bedrijf. Daarom richten Voka – Kamer van Koophandel Limburg en C.E.O.-Limburg het C.E.O.-Limburg Voka family business center op. 

C.E.O.-Limburg, de club van eigenaars-ondernemers, heeft in haar twaalfjarig bestaan een bijzondere dienstverlening opgebouwd ter bevordering van de netwerking en vriendschap tussen Limburgse eigenaars-ondernemers. Naast activiteiten met informele contacten wordt kennisoverdracht mogelijk gemaakt in de OndernemersUniversiteit, waarbij persoonlijke inzichten verruimd worden in thema’s zoals marketing, financiën, sales en professionalisering. 

1+1=3

Voka – Kamer van Koophandel Limburg is het netwerk bij uitstek voor alle ondernemers en ondernemingen en heeft steeds nauw samengewerkt met C.E.O.-Limburg. Francis Wanten, voorzitter Voka – KvK Limburg: “Vandaag is een heugelijke dag voor het ondernemerschap! Met veel trots presenteren wij u C.E.O.-Limburg Voka family business center. De bundeling van het netwerk en expertise maakt dat één plus één gelijk is aan drie. Want naast de gekende dienstverlening van beide organisaties zullen we garant staan voor tal van nieuwe producten. Er komt een uitgebreide werking rond overdracht en overname met info- en inspiratiesessies  maar ook diverse kort- en langlopende trajecten om familiale ondernemingen te ondersteunen. Er wordt eveneens een OndernemersCouncil opgestart waarbij familiale ondernemers een persoonlijke sparring partner toegewezen krijgen en vragen kunnen voorgelegd worden aan een pool van ervaren familiale ondernemers.”0 

Studiebeurs voor starters

“Door de bundeling van de krachten kunnen we onze leden veel beter ondersteunen. Zo zullen 20 startende ondernemers kunnen genieten van een studiebeurs van € 1 000 voor deelname aan de OndernemersUniversiteit. Starters, die minder dan drie jaar actief zijn, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor deze studiebeurs” stelt Bart Balis, voorzitter C.E.O.-Limburg. 

Ondernemer aan het roer

“Aan het roer van het C.E.O.-Limburg Voka family business center komt een jonge ondernemer. Pieter Smeets (34) heeft als fervent netwerker zijn eerste stappen gezet bij de dienst belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. Nadien bouwde hij met succes het Keramiek Centrum Limburg uit, waarvan hij dit voorjaar zijn aandelen van de hand deed. Sinds 1 september is hij aan de slag als algemeen directeur bij C.E.O.-Limburg. Hij kent beide huizen en is bovenal een gepassioneerd ondernemer!  Pieter zal het aanspreekpunt zijn voor de eigenaar-ondernemers en de verdere uitbouw van de dienstverlening voor zijn rekening nemen. Ook wordt hij de vertrouwenspersoon bij familiale overdracht. Zijn zin voor ondernemerschap is de garantie voor een optimale ondersteuning van de eigenaars-ondernemers” besluit Francis Wanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s