Nieuwe online tool om Limburgse stageplaatsen makkelijker in te vullen

Standaard

Voka – KvK Limburg lanceert een nieuwe tool om Limburgse ondernemingen en scholen eenvoudig met elkaar in contact te brengen. Op die manier worden stageplaatsen en plaatsen voor duaal leren snel ingevuld. 

Voka – Kamer van Koophandel Limburg werkt al jaren aan de brug tussen onderwijs en het Limburgse bedrijfsleven.  Met http://limburg.onderwijs-ondernemen.be richten we ons tot de stagebedrijven en stagepromotoren om beschikbare stagiairs en stageplaatsen automatisch met elkaar te matchen.  De registratie en het gebruik van de online tool is volledig kosteloos voor alle Limburgse ondernemingen en scholen.  Behalve stage- en duaal leren plaatsen, kan er ook vraag/aanbod ingevuld worden voor bedrijfsbezoeken, bedrijfsmateriaal, diensten en infrastructuur.  

Het Q-Stagelabel wordt uitgereikt aan bedrijven die een kwaliteitsvolle stageperiode aanbieden aan studenten uit het secundair of hoger onderwijs. Bedrijven die dit label dragen worden duidelijk aangegeven op de tool. 

De afgelopen dagen hebben een aantal bedrijven en scholen de mogelijkheid gekregen om de tool uit te proberen voordat deze provinciaal gelanceerd werd.  Reeds 47 stageplaatsen staan klaar om ingevuld te worden.

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg): “Voor werkgelegenheid en een kwalitatieve invulling van openstaande vacatures is het belangrijk dat de Limburgse arbeidsmarkt afgestemd is op de noden van het Limburgse bedrijfsleven. Stages hebben hierin een zeer belangrijke opdracht. We zien duidelijk een groeiende tendens om schoolse vorming via diverse projecten en leervormen een praktijkgerichte insteek te geven.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s