Les Soeurs aan woord over hun permanente store in Hasseltse Kapelstraat

Standaard

Na een succesvol traject van pop-ups in Hasselt en Antwerpen, openen de Limburgse zusjes Hendrickx van het juwelenlabel Les Soeurs op 14 en 15 oktober 2016dit hun flagshipstore en daarmee eerste permanente store in Hasseltse Kapelstraat 36. Het aanbod van Les Soeurs bestaat uit juwelen, accessoires, kleding- en interieurstukken. Een mooie verzameling betaalbare schatten die de zussen Hendrickx meebrengen van hun reizen over heel de wereld. “Ze noemen ons wel eens mode-nomaden”, klinkt het. “Onze reizen zijn een gepassioneerde en selectieve zoektocht naar die items die we zelf missen in het bestaande aanbod.”

Hun tijdelijke concept stores bleken een commerciële trekpleister, en daarmee is de tijd aangebroken om een stapje verder te gaan in het ondernemerschap. Ondanks de opmars van grote retailketens en het uitsterven van de vele zelfstandig uitgebate boetieks in het stadsbeeld, geloven de zusjes erin dat economisch moeilijke tijden ook opportuniteiten met zich meebrengen. “Een retailconcept moet mee zijn met zijn tijd en direct inspelen op de behoefte van de consument,” klinkt het. “De consument is kritischer naar kostprijzen, dus de kunst bestaat erin om een uniek en kwalitatief product aan te bieden aan een prijs die toch concurrentieel en scherp is. En men kan zich door middel van creativiteit, kwaliteit en service onderscheiden van de grote ketens.”

Ook het online koopgedrag van de consument zien de zussen niet als een bedreiging: “we onderscheiden vandaag twee types van klanten: onze online klanten die kiezen voor convenience en onze winkelklanten die kiezen voor service en advies. Onze omzet wordt vandaag voor 60% gemaakt door de klanten op de winkelvloer, en voor 40% door de online klanten. Een gezonde balans en rede te meer om te geloven in een toekomst van fysieke winkelpunten, in combinatie met de 24/7 ondersteuning van een online store.”

De flagshipstore in Hasselt is een eerste stap in die richting, waar de ambitie eruit bestaat om de Benelux-markt de komende vijf jaar te verrijken met tien Les Soeurs stores onder eigen beheer. En dan? “Op naar de Europese markt! “Maar laat het ons eerst maar eens bewijzen op eigen bodem”, aldus het zussentrio.

Les Soeurs is dagelijks open tussen 11 en 18 & ’s zaterdags vanaf 10u . Zon- en feestdagen zijn sluitingsdagen.

http://www.lessoeurs.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s