Noord–Zuid ook prioriteit op Brusselse agenda

Standaard

Tijdens De Rentree, het jaarlijkse evenement van Voka in Brussel bij het begin van het politieke jaar, kwam ook de Limburgse Noord –Zuid meermaals ter sprake. Zowel Vlaams Minister-President Geert Bourgeois als Vlaams Voka-voorzitter Paul Kumpen duidden nogmaals op de urgentie van dit voor Limburg essentiële mobiliteitsdossier. 

Voorzitter Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, Paul Kumpen, noemde in zijn speech uitdrukkelijk de Noord-Zuid als één van de drie Vlaamse topprioriteiten op het vlak van mobiliteit, naast de Oosterweel in Antwerpen en de Brusselse ring. De Vlaamse regering gaat er alles aan doen om dit probleem op te lossen.

Paul Kumpen: “We hebben eind augustus een open brief gericht tot de Eerste Minister en de Minister-President. Vanavond herhaal ik onze boodschap: politici, verlies het doel niet uit het oog. Blijf besparen, hervormen en investeren. Geef onze bedrijven opnieuw de zuurstof om jobs en investeringen te garanderen. Geef ons ruimte om te groeien geef ons ruimte om te ondernemen. De Vlaamse Regering heeft in de eerste helft al inspanningen geleverd maar het werk is nog maar begonnen. Ook morgen moet er geïnvesteerd worden. Extra investeren in infrastructuur Wij kijken hiervoor bijvoorbeeld naar mobiliteit. We staan te lang en te vaak stil op onze wegen. Moet ik ze nog opnoemen? De Noord-Zuid in Limburg, de Oosterweel in Antwerpen, de ring rond Brussel. Overal staan we stil. Dit kost ons miljoenen. We moeten de impasse doorbreken.” 

Vlaams Minister-President Geert Bourgeois ging hier in zijn toespraak verder op in en bevestigde dat de Vlaamse regering er alles aan gaat doen om de Noord-Zuid te realiseren. 

Sinds de jaren ’70 schreeuwt Limburg om een oplossing voor de Noord-Zuid. De socio-economische impact is voor iedereen duidelijk. Heel Limburg is meer dan ooit overtuigd dat, na 40 jaar, de eerste spade dringend in de grond moet.

Daarom  stapten ACV Limburg, ACLVB Limburg, ABVV Limburg, Unizo Limburg, VKW Limburg en Voka–Kamer van Koophandel Limburg in een Open Platform samen naar de Raad van State om het belang van de Noord-Zuid en een spoedige oplossing te bepleiten.

http://www.vooruitmeldennoordzuid.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s