Docent-onderzoeker UCLL één van drie genomineerden voor Vlaamse Senior Cera Award

Standaard

bart-jacobsBart Jacobs is industrieel ingenieur elektronica en werkt al zijn hele loopbaan rond technologie voor de brede zorgsector. In 2011 besliste Bart om zijn ervaringen uit de privésector te delen met de professionals van de toekomst  en startte hij als docent-onderzoeker binnen de groep Management & Technologie, Campus Diepenbeek op hogeschool UCLL.

Het juryrapport

Een stukje uit de motivatie van de jury van de Senior Cera Award: “Bart werd genomineerd omwille van zijn grote gedrevenheid om technologiestudenten de kans te geven multidisciplinair samen te werken aan uitdagingen in de zorg; zijn inzet voor het thema technologie in de social profitsector en zijn persoonlijk engagement in het project ‘Techniek in de zorg’. Zijn rustige maar volhardende aanpak, heeft een grote impact op zijn collega’s, studenten en zijn hele omgeving. Bart weet door zijn gedegen en met passie vertelde ‘verhalen’, mensen te overtuigen.”

Uniek opleidingstraject

De docent-onderzoeker aan hogeschool UCLL slaagde er in het succesvolle project ‘Techniek in de Zorg’ uit de grond te stampen. Dit multidisciplinaire opleidingstraject in samenwerking met bedrijven, zorgactoren en zorgbehoevenden laat studenten uit uiteenlopende opleidingen van UC Leuven-Limburg én leerlingen uit het secundair onderwijs samenwerken aan een technische uitdaging in de zorg. Vorig jaar kaapten vier van zijn studenten zo zelf een Cera Award weg met een app voor kinderen met een autismespectrumstoornis en anderzijds een speciale badkamer op maat van dementerenden.

Stemmen voor Bart Jacobs kan nog tot 26 september 2016 via de website van de Cera Awards op: http://www.cera-award.be/bart-jacobs. De bekendmaking volgt op 1 oktober 2016 op Imec in Leuven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s