Wat betekenen nieuwe maatregelen voor ondernemingen in kader van Vlaams doelgroepenbeleid?

Standaard

geert vermeirSinds de zesde staatshervorming in 2014 is het doelgroepenbeleid in belangrijke mate overgegaan van een federale naar een regionale bevoegdheid. Tot nu toe hadden de regio’s geen concrete maatregelen genomen en bleven de federale maatregelen van toepassing. Vanaf 1 juli 2016 startte Vlaanderen echter met een eigen doelgroepenbeleid. Wat dat precies inhoudt voor bedrijven, dat lichtte Geert Vermeir van SD Worx op dinsdag 6 september 2016 toe aan een 35-tal ondernemers bij Voka – KvK Limburg.

Tijdens de infosessie kregen de aanwezige ondernemers een overzicht van de tewerkstellingsmaatregelen en werd dieper ingegaan op de Vlaamse subsidies bij aanwerving en tewerkstelling van oudere werknemers en jonge laaggeschoolden.

Onder meer de structurele lastenverlaging na de taxshift, de regionalisering van het doelgroepenbeleid, de loonkostenverlaging voor langdurig werkzoekenden, de resterende federale maatregelen en de cumulbepalingen kwamen aan bod.

Activa, de federale subsidiemaatregel voor langdurig werkzoekenden, houdt op met bestaan. Vanaf 1 januari 2017, kunnen er geen nieuwe aanvragen meer ingediend kunnen worden en bestaande activa-kaarten zullen aflopen in 2018. De overheid is momenteel aan het overleggen voor een alternatief.

Geert Vermeir kreeg ook een resem gerichte vragen op zich afgevuurd van de aanwezigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s