Voka – KvK Limburg viert 2 400 jaar bedrijvigheid

Standaard

jarige bedrijven

Samen met de Provincie Limburg, KPMG en meer dan 750 aanwezigen vierde Voka – Kamer van Koophandel de Limburgse jarige bedrijven. Tijdens het Zomerkasteelfeest in Kasteel Hex werden 70 jarige bedrijven gekroond. Oudste aanwezige bedrijven waren Psychiatrisch Ziekenhuis Asster (175), Alders Transport (80) en Group Machiels (75). Alle jarige bedrijven samen telden meer dan 2 400 jaar ervaring in het ondernemerschap. 

In 2000, zette Voka – KvK Limburg zijn schouders onder de eerste ‘Viering Jarige Bedrijven’ voor bedrijven die hun eigen verjaardag van verschillende decennia vieren. De jaren 90 stonden immers in het teken van de eerste fase van de reconversie van Limburg na de sluiting van de steenkoolmijnen. In 2000 werd het stilaan tijd om een balans op te maken van de jonge Limburgse economie. Alle jarige Limburgse bedrijven werden uitgenodigd voor een feestelijke receptie ter gelegenheid van hun jubileum. De lovende reacties op dit initiatief spoorden het provinciebestuur en ons aan om er een jaarlijkse traditie van te maken.

De viering Jarige bedrijven wordt sinds kort gecombineerd met Het Zomerkasteelfeest. Een exclusief ledenfeest dat dit jaar plaatsvond in Kasteel Hex in Heers. Gastheer graaf Ghislain d’Ursel verwelkomde samen met Voka – KvK Limburg voorzitter Francis Wanten de gasten op het domein van het kasteel.

70 bedrijven vierden tijdens het Zomerkasteelfeest hun verjaardag. De oudste aanwezige bedrijven  werden op het podium geroepen: Psychiatrisch Ziekenhuis Asster (175 jaar), Alders Transport (80 jaar) en Group Machiels (75 jaar).

Op het certificaat dat de jarige bedrijven ontvangen, staat in één korte maar krachtige zin samengevat waarom het zo belangrijk is om deze traditie in ere te houden. De jarige bedrijven krijgen dit certificaat namelijk als teken van ‘bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan de groei van welvaart  in onze regio’. Voor ondernemers en bedrijfsleiders zijn dat geen holle woorden. Het is immers dankzij hun jarenlange inspanningen dat we welvaart en welzijn kunnen creëren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s