Slim netwerk voor slimme steden

Standaard

smart cities

In september 2016 geeft Voka – KvK Limburg het startschot van een nieuw netwerkingsjaar. Nieuw dit jaar is het netwerk Smart Cities. Een professioneel kennisnetwerk dat een meerwaarde biedt op gebied van smart en sustainable cities. Doelgroep zijn ondernemers, academici, lokale overheden en toeleveranciers die bezig zijn met Smart Cities. Matchmaking en inspiratie staan centraal tijdens de sessies van het nieuwe netwerk.  

Voka – Kamer van Koophandel Limburg beschikt momenteel over een dertigtal netwerken. Om steeds te blijven beantwoorden aan de noden van de leden-ondernemingen, komen er hier regelmatig bij. Dit jaar start het nieuwe netwerk Smart Cities op.  

Een Smart City is visionair, digitaal, open en collaboratief. Daarnaast is een sector- en beleidsoverschreidende visie en geïntegreerde werking noodzakelijk. Slimme oplossingen vragen immers om uiteenlopende expertises zoals infrastructuur, energie, mobiliteit, ICT, veiligheid, milieu en planning.  

Het Netwerk Smart Cities richt zich dan ook op verschillende partijen. Ondernemers, academici, lokale overheden en toeleveranciers die zich richten op Smart Cities of hier potentieel in zien vormen de doelgroep. Het Netwerk Smart Cities vormt een belangrijke Limburgse kern aan expertise, kennis en ervaringsuitwisseling met als doel om partijen te matchen, elkaar te inspireren en ervaring uit te wisselen.  

Het Netwerk wordt aangestuurd door een stuurgroep die bestaat uit voorzitter Paul Coomans (Directeur Netbeheer Infrax), Roeland Engelen (Head of Sustainable Societies LRM), Paul Kerkhofs (CEO APK Group) en Astrid Hannes (Directeur Onderzoek & Dienstverlening, PXL).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s