Primeur voor België: Ucare opent eigen academie ‘strength based leadership’

Standaard

Elke werknemer volgt jaarlijks voor zo’n 1.000 euro aan opleidingen. Toch leidt dit zelden tot meer succesvolle bedrijven. De verklaring? Deze opleidingen focussen vooral op het wegwerken van iedereens zwakke punten. Dat kan én moet beter vindt Ucare. In de pas opgerichte Ucare Academy lanceert het daarom ‘strength based leadership’. Een leiderschapsprogramma dat precies het tegenovergestelde doet: het ontwikkelt én stimuleert sterke punten.

Ucare wil bedrijven, organisaties en individuen professioneel en resultaatgericht helpen in al hun loopbaanvraagstukken. Hiervoor reikt het gepaste oplossingen aan inzake werving en selectie, assessment- en development, training en coaching, loopbaanbegeleiding, HR-development en outplacement. Ucare baseert zich hiervoor voornamelijk op het sterkte-denken perspectief en de positieve psychologie. Ucare beschikt momenteel over méér dan 30 vestigingen verspreid over heel België.

Ucare Academy (her)vormt leiders

“Vele succesvolle bedrijven en organisaties in het buitenland maken volop de switch naar ‘sterkte-denken’. In België zijn de kiemen gezaaid, nu is het tijd voor de doorbraak. Een ware ‘Strength Based Revolution’ dus, waarin Ucare het voortouw neemt. Daarom lanceren we de Ucare Academy, een opleidingscentrum met focus op loopbaan- en leiderschapsontwikkeling”, opent senior consultant en Ucare-bestuurder Wim Croonen. 

Het eerste wapenfeit van de Ucare Academy is de expert class ‘Strength Based Leadership’. Naast Wim Croonen beschikt Ucare over een tweede deskundige guerrillaleider voor dit programma: Dr. Hugo Alberts, veelgevraagd bedrijfscoach, onderzoeker en docent organisatiepsychologie aan de Universiteit van Maastricht. 

“In deze 5-daagse opleiding dompelen we de deelnemers onder in de uitdagende wereld van oplossingsgericht coachen, waarderend leiderschap en positieve psychologie. We hanteren één duidelijke insteek: focus op iedereens sterkte punten, stimuleer deze en gebruik ze volop. Het effect op de productiviteit en efficiëntie is veel groter dan proberen zwakke punten weg te werken. Pogingen om je zwaktes weg te werken kosten veel energie en mislukken meestal. Het zijn niet voor niets zwaktes en zullen dus – hoe graag we ook willen – zelden sterke punten worden”, legt Dr. Alberts uit.

Content is king

De expert class bestaat uit 5 modules gespreid over 5 dagen. Een gebalanceerd, wetenschappelijk onderbouwd én vooral inhoudelijk erg sterk programma. Het reikt leidinggevenden, HR-managers, professionals en ondernemers alle tools aan om hun medewerkers, teams en organisatie naar een hoger niveau te tillen. Een korte blik op de verschillende modules hieronder: 

Module 1: Strength spotting & talent finding

Hoe kan je sterktes van jezelf en medewerkers identificeren, vergroten en inzetten? 

Module 2: Self-determination

Meer zelforganisatie vergroot het doorzettingsvermogen, effectiviteit en welzijn op de werkvloer. Hoe creëer je succesvolle, zelfsturende teams?

Module 3: Mindful Leadership

Mindfulness betekent aandacht geven aan de ervaringen in dit moment. Het leidt tot een sneller herstel van ziekte, een betere werk-privé balans en minder stress. Hoe verhoog je de mindfulness van jezelf en je medewerkers? 

Module 4: Solution focused coaching

Oplossingsgericht coachen focust op de gewenste situatie (in plaats van het probleem) en op successen en mogelijkheden (niet op missers en beperkingen). Hoe breng je met deze positieve methode verandering bij mensen en organisaties? 

Module 5: Business mediation

Omgaan met en oplossen van conflicten is één van de sleutels tot succesvolle teams. Niet vanzelfsprekend echter. Hoe treedt je op als bemiddelaar?

http://www.ucare.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s