Deelnemers maken kennis met aerodynamica dankzij innovatieve windtunnel

Standaard

windtunnel

Voka lanceerde dit jaar Industrie 4.0. Deze vierde industriële revolutie is een verzameling van technologische innovaties gaande van automatisatie-technieken tot data-uitwisseling en digitalisering. Voka organiseert samen met een aantal partners 20 sessies over heel Vlaanderen. De tweede sessie in Limburg focuste op aerodynamica en vond plaats in samenwerking met Flanders’ Bike Valley en Ridley Bikes.

Flanders’ Bike Valley is een clusterorganisatie die de Vlaamse fietsindustrie wereldwijd op de kaart wil zetten. Vlaanderen heeft immers meer te bieden dan bier en chocolade. Onlangs opende de BikeVille Incubator waar 25 jonge bedrijven uit de industrie hun thuis vinden.

Een dertigtal aanwezigen kregen een introductie in de wereld van aerodynamica. Zij ontdekten tijdens de opening van de innovatieve windtunnel, die toelaat om de aerodynamische eigenschappen van fietsen te testen, hoe deze kan bijdragen aan de research en development in deze sector.

Ridley Bikes maakt vandaag al gebruik van de windtunnel. Zij deelden hun ervaringen met de aanwezigen en benadrukten hoe belangrijk aerodynamica is voor hun sector en welk verschil dit kan maken. De mogelijkheden van de windtunnel gaan echter verder dan de sector van fietsen alleen. Ook de drone industrie, automotive, de bouwsector enzovoort kunnen van de windtunnel gebruik maken voor onderzoek.

De volgende Limburgse sessie in het kader van Industrie 4.0 op 21 oktober 2016 gaat over het voertuig van de toekomst en verloopt in samenwerking met Flanders Make en E-Trucks.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s