Office lifehack: bespaar 1 minuut per mail per dag

Standaard

Iedereen doet het, niemand weet dat het anders kan. Je krijgt een mail binnen en (1) leest en beantwoordt die altijd meteen, (2) kijkt snel en zet hem terug op ongelezen, (3) gooit de mail in een specifieke map of (4) vinkt hem aan met een rode vlag. Dit kan veel efficiënter! Elke Stultjens van BestBuro  is gespecialiseerd in softwareopleidingen en ziet dagelijks werknemers worstelen met overvolle inboxen en ongestructureerde mappen in Outlook. Haar nieuwe hands-on handboek ‘Outlook op zijn best’ is dan ook dé office lifehack van 2016. Na het lezen van dit boek bespaar je min. 1 minuut per mail als gemiddelde gebruiker. Tel dat maar eens uit per week of per jaar.

Van opleiding naar boek

De meeste werkgevers staan niet stil bij het gebruik van Outlook en gaan ervan uit dat dit behoort tot de algemene kennis: ‘iedereen kan ermee werken’.  Zo denkt men althans. Elke Stultjens zag dat het beter kon en besloot zich verder te specialiseren in het optimaliseren van deze vaak evident beschouwde softwaretoepassingen aan de hand van Microsoft-opleidingen. Door de dagdagelijkse opleidingen in IT-softwaretoepassingen die Elke en haar medewerkers geven, en om zo veel mogelijk gebruikers te laten genieten van eenvoudige, snelle, tijdbesparende toepassingen brengt zij haar eerste boek op de markt “Outlook op zijn best” vol tips & tricks van Outlook. Geen saaie IT-stijl, geen schoolboek, noch een ‘Outlook for dummies’ maar een leuk boek dat de lezer meteen een goede ‘BestBuro methodiek’ aanleert.

Drie soorten werknemers

Niet enkel is het boek onderverdeeld in leuke hoofdstukken die stuk voor stuk herkenbare Outlook troubles van de baan helpen, maar ook richt het zich tot drie specifieke doelgroepen: de interne werknemers, de salesmanagers op de baan en de zaakvoerders. Als interne werknemer leer je je mailverkeer te controleren en te structureren. De salesmanagers op de baan zitten de hele dag in de auto zonder pc, hoe kunnen zij hun mails ’s avonds snel en efficiënt verwerken? Als laatste richt men zich op de zaakvoerders die steeds in CC staan, hoe volgen zij het best taken op van aan de zijlijn?

Over Bestburo

BestBuro verhoogt de softwarekennis van medewerkers, bedrijfsleiders en ondernemers met praktische, kwalitatieve softwaretrainingen en persoonlijk advies. Ze stellen zich tot doel om iedere medewerker efficiënter en sneller te laten werken en de softwarekennis opnieuw in uw bedrijf te optimaliseren. Zo creëren ze voor elk individu meer tijd om bij te dragen aan zijn persoonlijke groei én de groei van het bedrijf.

Wist je dat? 

  • Maar 25 % van Outlook wordt gebruik
  • Je alles wat 30 jaar geleden op je bureau stond en lag nu in 1 programma staat op je pc
  • Je Outlook moet gebruiken zoals je vroeger de post verhandelde
  • Een e-mail rechtstreeks in je agenda kan slepen om een afspraak te noteren
  • Mappen in je Outlook je hele zoekfunctie belasten
  • Je de e-mails van je baas of je partner in een andere opmaak kan laten verschijnen, bijvoorbeeld in het fel rood

http://www.bestburo.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s