Mismatch vraag en aanbod bedrijventerreinen in Limburg

Standaard

voka bedrijfsterreinen

Op vrijdagochtend 27 mei 2016 organiseerde Voka – KvK Limburg de 10de editie van Kamertemperatuur. Centraal vanochtend stond de problematieken rond bedrijventerreinen. Vragen als hoe staat het met het regionale aanbod en de verdeling ervan, zijn de bedrijventerreinen voldoende ontsloten, kwamen aan bod. Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi, bracht een praktijkgetuigenis over de ontwikkeling van Agropolis.

De tiende editie van Kamertemperatuur stond volledig in het teken van bedrijventerreinen. Het ontwikkelen van bedrijventerreinen is geen sinecure. Dat geldt zeker in de kleinere gemeenten. Voka – KvK Limburg gaf de Limburgse parlementairen meer inzicht in de resultaten van het project Ruimtebehoeftepeiler waarin gepeild werd naar de vraag en het aanbod van bedrijventerreinen in 14 kleinere Limburgse gemeenten. Na een bevraging van meer dan 600 bedrijven bleek dat bijna de helft van de Limburgse ondernemingen in deze 14 gemeenten uitbreidingsplannen heeft, maar 60% hiervan kan niet meer groeien op het eigen terrein. Voka – KvK Limburg benadrukte nogmaals de mismatch tussen vraag en aanbod. Aansluitend kwam Jo Brouns als burgemeester van Kinrooi meer uitleg geven over de ontwikkeling van Agropolis waar innovatie en duurzaamheid gekoppeld worden aan land- en tuinbouw.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg, vat de ochtend samen: “Een interessante weergave van theorie en praktijk. We kunnen niet genoeg benadrukken dat de ruimtevraag vooral van de zittende bedrijven komt in de steden en gemeenten. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om te kunnen blijven groeien. De incubator in Kinrooi is bovendien een mooi voorbeeld om nieuwe bedrijven aan te trekken die inzetten op duurzaamheid en innovatie.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s