Bob Madou doet duivelse marketingstrategie uit doeken

Standaard

SONY DSC

Op dinsdagochtend 17 mei 2016 was het podium tijdens een nieuw inspiratieontbijt bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor Bob Madou, Strategy & Communication Advisor bij de Belgische voetbalbond. 40 ondernemers tekenden present. Madou inspireerde met zijn verhalen en toelichtingen over het sterke merk dat De Rode Duivels intussen geworden zijn en de snelle opmars die de jongens op en naast het veld hebben gemaakt van 2012 tot nu.

In 2012 was hij co-auteur van de nieuwe visie voor het Belgisch voetbal. Hij is lid van het directiecomité van de voetbalbond en is nu onder meer verantwoordelijk voor het merk en de communicatiestrategie van de Rode Duivels.

De Belgische nationale ploeg kent de laatste jaren niet enkel voetballend succes. Ook menig niet-voetballiefhebber is gaan houden van “onze” Rode Duivels. “Dat heeft veel te maken met de resultaten van de spelers uiteraard”, zegt Madou. “Na 12 jaar zonder kwalificatie voor de grote toernooien, kent de ploeg nu wel veel succes. Zonder goede resultaten op het veld, is het heel moeilijk om een ploeg zodanig geliefd te maken bij de supporters. We zetten sinds 2012 enorm hard in op het sterk merk dat De Rode Duivels vandaag zijn.”

We kunnen het ons nu nog amper indenken dat we een wedstrijd zouden missen. Tijdens matchdagen kleurt het land rood, duivelshoorntjes en Belgische vlaggen vullen de straten. “We zijn begonnen met fan education, want na al die tijd, leken de Belgen een beetje vergeten te zijn wat het is om voor de nationale ploeg te supporteren. Waar het stadion vroeger lang niet gevuld was, is het de dag van vandaag een heuse uitdaging om een ticket voor een match te pakken te krijgen. De fans zijn dus zeker geactiveerd en moedigen de Rode Duivels zeer goed aan. De spirit is er weer!”

Madou benadrukte dat openheid een heel belangrijke factor is voor De Rode Duivels. “Onze nationale ploeg is heel erg bereikbaar. Zowel voor de pers als voor de fans. Dat is belangrijk. Zo blijven de ploeg en de supporters dicht bij elkaar staan en dat maakt de verbondenheid uiteraard groter.”

Met het naderende EK in Frankrijk is de teamspirit weer zeer goed voelbaar in ons land. Maar wat daarna? “Dat zal mee afhangen van de resultaten uiteraard. Hoe beter die zijn, hoe langer dat goede gevoel zal nazinderen.”

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg) bedankte Madou tenslotte voor zijn komst naar het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ en benadrukte uiteraard dat we met zijn allen reikhalzend uitkijken naar de prestaties van de ploeg tijdens het EK in Frankrijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s