UCLL zet 270 eerstejaars Bedrijfsmanagement op weg naar ondernemerschap

Standaard

ucll ondernemen

Op 3 mei 2016 stelden 270 eerstejaarsstudenten van de opleiding Bedrijfsmanagement aan hogeschool UCLL de oplossingen voor die ze uitwerkten n.a.v. actuele, real-life cases van 10 Limburgse ondernemingen tijdens het slotevent van het opleidingsonderdeel ‘Op stap naar ondernemen’. Dit vak geeft de studenten van Campus Diepenbeek al aan het begin van hun opleiding de kans ondernemingservaring op te doen. De bekroning van ‘Meest creatieve pitch’ ging naar het studententeam dat aan de slag ging met een vraag van Cubigo. In slechts een paar minuten schetsten ze hoe ze mantelzorgers warm zouden maken voor het platform dat deze startup wil lanceren. Vielen ook in de prijzen: de teams die aan de slag gingen voor Mobile Vikings, Spaas Kaarsen en Citylife.

Concreet ‘pitchen’ de beste teams tijdens het event hun ideeën voor een jury van ondernemers. De maanden ervoor, hadden een aantal (student-)ondernemers een concrete vraag voorgelegd aan de teams, bv. ‘Hoe bespeel ik de B2B-markt?’ of ‘Hoe vergroot ik het succes van mijn webshop?’. Zo ook Cubigo, vorig jaar nog door Google genomineerd als één van de beste 15 start-ups ter wereld. Zij willen o.a. een platform lanceren voor kinderen van senioren die de zorg voor hun ouders op een eenvoudige manier willen organiseren. De vraag aan de studenten was ‘Welke boodschap en communicatiestrategie moet Cubigo gebruiken om het platform op de markt te brengen?’. Het winnende team kwam met een origineel filmpje naar voren en trok de jury over de streep met hun aanpak.

Contact met alumni

Na de prijsuitreiking volgde een beroepenpanel waarbij de studenten kennis maakten met een aantal alumni van hun richting. Annelies Schrooten, Ondernemende School UCLL: “Ze kregen op die manier meer zicht op mogelijkheden in de arbeidsmarkt en vonden antwoorden op de vaak praktische vragen waar ze mee zitten.”

Netwerkgelegenheid

Het event ‘Op stap naar ondernemen’ bood honderden studenten ook de kans om iets op te steken over het belang van netwerken, tijdens een sessie met Jan Lux. De tips uit deze sessie ‘Doelgericht Netwerken’ konden ze nadien toepassen tijdens de aansluitende netwerkreceptie. Daar konden de aanwezige bedrijven ook hun toekomstige stagiairs of werknemers ontmoeten.

‘Op stap naar ondernemen’

Het doel van het opleidingsonderdeel ‘Op stap naar ondernemen’ is om de ondernemingszin en het ondernemerschap van studenten al tijdens hun studieloopbaan te stimuleren. Daarbij ligt de nadruk op zelfstandig- en oplossingsgericht werken, inventiviteit, flexibiliteit en multidisciplinair samenwerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s