150 vrouwen zetten hun schouders onder vrouwelijk ondernemerschap en Think Pink tijdens uitverkochte derde editie van Word OpmerKelijk Geïnspireerd

Standaard

Ken je een vrouwelijke ondernemer? Dan is de kans groot dat de dame in kwestie, net als 149 andere onderneemsters, woensdag 27 april 2016 in haar agenda heeft aangekruist. Die dag organiseert Katlijn Voordeckers voor de derde keer het netwerkevenement ‘Word Opmerkelijk Geïnspireerd’. De Limburgse onderneemster is zaakvoerder van OpmerKelijk, dat vrouwelijke ondernemers via consulting en trainingen helpt om hun business uit te bouwen of te versterken. Het evenement, dat dit jaar plaatsvindt in de Tiendschuur op de abdijsite van Herkenrode in Hasselt, richt zich uitsluitend tot vrouwelijke ondernemers. De opbrengst van de avond wordt ook dit jaar geschonken aan Think Pink, de organisatie die strijdt tegen borstkanker. Hoofdgasten dit jaar zijn Els de Schepper en kinderpsychiater Lieve Swinnen, die een blik achter de schermen van hun ondernemerschap tonen.

Sinds de eerste editie van Word OpmerKelijk Geïnspireerd drie jaar geleden, is het netwerkevenement in grootte verdrievoudigd. En net zoals de vorige edities, is het ook dit jaar al enkele weken voor datum uitverkocht. Hoewel Katlijn Voordeckers, drijvende kracht achter het evenement, blij verrast is met de grote opkomst, begrijpt ze het succes wel degelijk: “Ik merk dagelijks dat vrouwelijke ondernemers een puur vrouwelijk netwerk niet zozeer als een noodzaak beschouwen, maar wel als een echte meerwaarde. Uiteraard hebben we niets tegen gemengde netwerken, we willen zeker geen heren afschrikken (lacht). Maar vrouwen netwerken toch net op een andere manier. Hechter. Ze gunnen mekaar oprecht veel. Ze inspireren én ondersteunen elkaar. Het netwerk van OpmerKelijk doet daar nog een schepje bovenop. Het verbindt alle onderneemsters die ooit hebben deelgenomen aan een coaching of training bij OpmerKelijk en mekaar misschien al in levenden lijve hebben ontmoet, maar ook binnen een online, besloten netwerk. Daaruit zijn al heel wat mooie, professionele samenwerkingen ontstaan.”

Huishouden

“Maar laten we ook niet flauw doen: vrouwen botsen jammer genoeg nog al te vaak op vooroordelen. Misschien zelfs ook op hun eigen schroom. Vraagt men aan een startende mannelijke ondernemer ooit of hij dat wel fulltime kan doen? En of hij heeft gekozen voor het ondernemerschap omdat hij dan meer tijd heeft voor de kinderen en het huishouden? Ik kan je verzekeren dat mijn huishouden, sinds ik enkele jaren geleden mijn vaste baan als kmo-adviseur bij de bank verruilde voor het ondernemerschap, regelmatig schreeuwt om aandacht. Dat zal ook mijn man beamen (lacht). Vooroordelen, praktische beslommeringen en een verkeerde perceptie van netwerken, kunnen ervoor zorgen dat de drempel om te gaan netwerken soms hoger ligt voor vrouwen. Terwijl een netwerk zo essentieel is voor je business. Met dit evenement wil ik vooral een positief antwoord bieden op die belemmeringen. Het is zoals iemand uit mijn netwerk onlangs zei: ‘Zet vijf vrouwen bij elkaar en je hebt ambras. Zet 150 onderneemsters bij elkaar en je krijgt een krachtig netwerk’.”

Practice what you preach Ook Grete Remen, CEO van Damhert Nutrition, houdt 27 april 2016 graag vrij in haar agenda. “Zulke initiatieven kunnen we niet genoeg toejuichen, vind ik. Met een avond als deze creëert Katlijn een ideaal kader om vrouwelijke ondernemers met elkaar in contact te brengen. Dat geeft vrouwelijk ondernemerschap een duw in de rug. Zij is trouwens zelf het beste voorbeeld van wat ze uitdraagt, want voor de organisatie van dit evenement werkt ze samen met heel wat andere ondernemers. Ze biedt hen echt een platform, geeft hen de kans om zich te profileren binnen haar netwerk. En wie er de voorgaande jaren bij was, weet bovendien ook dat het niet alleen een ideaal, maar ook een prachtig ingekleed en sfeervol kader zal zijn, waar alles tot in de kleinste details klopt. Dat doet ze zoals steeds volledig op háár manier. Hoe groot het evenement ook mag zijn, het zal altijd de eigenheid van Katlijn dragen, van verwelkoming tot afscheid. Als je daar niet spontaan van aan het netwerken gaat, weet ik het niet (lacht).”

Wenskaarten voor ondernemers

“Het uitwerken van een compleet concept is inderdaad kenmerkend voor Katlijn, dat doet ze niet enkel voor haar klanten,” beaamt Karine Valy, die met La Bottega aan de leiding staat van een in ons land unieke concept store. “Wist je dat Katlijn onlangs zelfs een wenskaartencollectie lanceerde, specifiek gericht op ondernemers? Om hen te kunnen feliciteren met bijvoorbeeld hun eerste werknemer, een netwerkcontact te kunnen verrassen, … Wat ik zo bijzonder vind aan dit evenement is dat het zo sterk gedragen wordt door het OpmerKelijk Netwerk, een besloten groep op Facebook die vrouwelijke ondernemers die ooit deelnamen aan een evenement of opleiding van Katlijn, verenigt. Het is een krachtig netwerk waarin onderneemsters makkelijk en laagdrempelig met hun ondernemersvragen terechtkunnen, informatie uitwisselen, elkaar te hulp schieten. Maar, hoe waardevol dit online netwerk ook is, op 27 april 2016 gaan we maar al te graag offline aan de slag (lacht).”

Over OpmerKelijk

Met OpmerKelijk begeleidt Katlijn Voordeckers vrouwelijke ondernemers om zich OpmerKelijk te profileren met een creatief concept, een krachtig aanbod, een heldere communicatie en een strategische aanpak. Zo groeien ze uit tot een sterk merk, worden ze OpgemerKt en trekken ze meer klanten aan. Dankzij haar consulting en trainingen ontwikkelen ze een sterk merk en een branding en communicatiestrategie, waarbij ze ontdekken waarvoor ze staan, wat hen drijft of net tegenhoudt, en hoe ze gestructureerd kunnen werken aan een succesvolle business.

Samen met Sara Reymen, zaakvoerder van Tekstueel, schreef Katlijn ook het boek ‘Onderneemster ZKT sterk merk’. Daarin beschrijven de auteurs hoe je als onderneemster uitgroeit tot een sterk merk met een krachtige strategie en heldere communicatie. Twintig opmerkelijke onderneemsters delen in het boek hun ervaringen en visie, onder wie Sonja Kimpen, Veerle Dobbelaere, Grete Remen en Hilde Peerlings. 

http://opmerkelijk.be

http://www.onderneemsterzktsterkmerk.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s