Overheidsopdrachten vormen belangrijke hefboom voor Belgische economie

Standaard

steven vandeput

Op dinsdag 12 april 2016 kwam de roadshow e-procurement voorbij Voka – KvK Limburg. De centrale gast van de avond was Minister van Landsverdediging en Ambtenarenzaken, Steven Vandeput die in 2016 besliste om een roadshow voor ondernemingen op te zetten waarin het aankoopbeleid van de overheid wordt toegelicht. 60 ondernemers tekenden present voor de allereerste sessie van de roadshow.

Tijdens de informatiesessie waren live demonstraties voorzien om ondernemingen te tonen hoe op een eenvoudige manier een overheidsopdracht in het Bulletin der Aanbestedingen kan worden teruggevonden en hoe vervolgens een offerte elektronisch kan worden ingediend. Ook aspecten zoals PC configuratie en meer reglementaire kwesties zoals het ondertekenen van een offerte kwamen aan bod.

Dat e-procurement van groot belang is voor ondernemers die willen intekenen op overheidsaanbestedingen is een feit. Door e-procurement is een administratieve rompslomp verleden tijd. Volgens de overheid kan je nu een offerte in 1 muisklik verzenden in de plaats 3 kopieën afdrukken, handtekenen en onder dubbele enveloppe indienen. Dit zou overigens een besparing tot 80% per ingediende offerte met zich meebrengen.

Ook binnen Voka – Kamer van Koophandel Limburg is er aandacht voor digitalisering. De afhandeling van exportdocumenten gebeurt nu ook al digitaal bij het exportloket. In 2015 werd er 94% van de 20.683 certificaten van oorsprong digitaal behandeld. En sinds 2015 kunnen ondernemers opteren om digitaal hun facturatie te laten toekomen.

Advertenties

Een gedachte over “Overheidsopdrachten vormen belangrijke hefboom voor Belgische economie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.