Minister Jan Jambon te gast bij Voka – KvK Limburg

Standaard

jan jambon

Een vol ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ begroette op maandag 11 april 2016 tijdens een interactieve sessie vicepremier, minister van veiligheid en binnenlandse zaken, belast met de regie der gebouwen Jan Jambon. De minister ging geen enkel heikel thema uit de weg en praatte vrijuit over de begrotingscontrole en de bestrijding van het terrorisme. 

22 maart was een zwarte dag. De terroristische aanslagen dompelden ons land in diepe rouw. De regering gaat echter onverdroten verder in de strijd tegen dit terrorisme. ‘Ja, de voorbije weken waren op zijn zachtst uitgedrukt bijzonder hectisch’, stelde Jan Jambon. Na Verviers werd ons land geprezen, na Brussel was niets meer goed. De waarheid zal meer dan waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Maar toch wens ik al mijn mensen op het terrein proficiat te wensen om hun inzet. We gaan alles op alles blijven zetten’.

Ook de begrotingscontrole passeerde de revue. De begroting voor 2016 zit op koers, de afspraken met Europa worden nagekomen. Er komen extra structurele maatregelen op het vlak van arbeidsmarkt en pensioenen zonder afbraak van de solidariteit en de bescherming voor wie het echt nodig heeft. De vennootschapsbelasting wordt hervormd met meer fiscale rechtvaardigheid voor KMO’s en er komen extra maatregelen tegen fiscale fraude. Tenslotte komt er ook steun voor de economische sectoren, denken we maar aan het toerisme, die getroffen werden/worden door de aanslagen.

Voorzitter Voka – KvK Limburg Francis Wanten benadrukte in zijn slotspeech dat Limburg ook in de toekomst blijft rekenen op de regering om het ondernemerschap en de ondernemers blijvend te ondersteunen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s