Hogeschool UCLL haalt met ‘Move Across Borders’ nominatie voor ‘Gastvrije Gemeente’ binnen voor Hasselt

Standaard

Vluchtelingenwerk Vlaanderen beloont gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in Vlaanderen en Brussel met een award voor ‘Gastvrije Gemeente’. Uit meer dan 350 initiatieven, nomineerde een jury zo ook het Move Across Borders project van de lerarenopleiding van hogeschool UCLL. Hasselt maakt met UC Leuven-Limburg zo kans op een ‘Gastvrije Award’ in de categorie ‘Gastvrije School’. Ondertussen kan er tot en met 14 april ook nog gestemd worden voor de publieksprijs.

Samenwerking tussen UCLL en asielcentra

UCLL maakte in september 2015 bekend dat 240 studenten van de Lerarenopleiding (Kleuter/Lager/Secundair) zich een jaar lang zouden engageren om de Limburgse opvangcentra te ondersteunen bij de opvang van kinderen van vluchtelingen. Ondertussen richten de hogeschoolstudenten in het kader van ‘Move Across Borders’ al enkele maanden activiteiten in op woensdagen, telkens op maat van de behoeftes in de centra.

UC Leuven-Limburg zet sterk in op deze samenwerking om haar studenten ‘Leraar’ te laten kennismaken met diversiteit in de klas – zowel naar taal als cultuur – en tegelijk ook waardevolle hulp te bieden aan de vluchtelingen en de opvangcentra. Een initiatief dat niet onopgemerkt voorbij ging en nu dus samen met een school in Borgerhout en ééntje in Elsene dingt naar de titel van ‘Gastvrije School’. Nog één andere Limburgse gemeente dingt mee naar de prijs van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: Lommel, voor een cultureel-artistiek initiatief.

Stemmen voor publieksprijs

Naast de juryprijzen wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kan je nog een aantal dagen stemmen. De stemming wordt afgesloten op de award show op donderdag 14 april 2016 in Brussel. Dan worden ook de finalisten van de juryprijzen bekend gemaakt. Stemmen kan op www.gastvrijegemeente.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s