Kunst in de Kamer in keramisch jasje gestoken en belicht door Limburgs porselein

Standaard

carmen ceyssens

Op woensdag 23 maart 2016 startte het nieuwe seizoen van Kunst in de Kamer. Het project waarmee Voka–KvK Limburg samen met de Provincie Limburg kunst en ondernemerschap dichter bij elkaar wil brengen. Koen van den Broek was de gastheer van dienst om het nieuwe seizoen te openen. En kunstenares Carmen Ceyssens stelden zichzelf en haar keramieken kunstenwerken voor.  

Koen van den Broek was de gastheer van dienst om het nieuwe seizoen van Kunst in de Kamer te openen. Kunstenares Carmen Ceyssens stelden zichzelf en haar keramieken kunstenwerken voor.

Het project Kunst in de Kamer ondersteunt creatievelingen en biedt hen een forum om hun werk te tonen. Anderzijds wil Voka – KvK Limburg met het project ondernemers en kunstenaars dichter bij elkaar brengen. Ondernemers hebben er immers alle belang bij om creatief en vernieuwend te blijven.

Koen van den Broek (1973, Bree) kunstenaar en docent aan de PXL was te gast op de openingsavond van Kunst in de Kamer. Hij bracht een overzicht van zijn carrière. Hij belichtte zijn huidige projecten en gaf zijn visie op de toekomst. Daarbij stond hij stil bij de rol van het kunstenaar zijn in de hedendaagse maatschappij.

Van den Broek is een is een schilder van ruimtes. Zijn werk zweeft continu tussen de conceptuele ruimte van het schilderen en de afbeelding van de reële wereld. Autostrades, stoepranden, parken en dergelijke meer, worden herleid tot vlakken en brede lijnen die leiden tot de realiteit van het geschilderde beeld.

Carmen Ceyssens met de keramieken kunstcollectie van Carmen Ceyssens openen we dit jaar Kunst in de Kamer 2016. Deze jonge kunstenares uit Zolder studeerde af in de PXL als Master in de Keramiek. Vandaag de dag werkt zij hard aan haar eigen kunst en juwelencollectie. Daarnaast geeft ze nog les aan het Keramiek Centrum Limburg. Tijdens de opening kregen we de kans om haar hedendaagse werken te ontdekken.

Verlichting uit steenkool door Limburgs trio 

Limburgse designer, LED verlichtingsbedrijf en Keramiek Centrum Limburg sloegen voor een bijzonder de handen in elkaar. De Limburgse designer Julio Colomo liet zich inspireren op ons steenkoolmijnverleden om tot een nieuw verlichtingsproject te komen. Dit deed hij in opdracht van Houthalens bedrijf Lednlux.

De ruwe steen was bron van inspiratie tot een uniek verlichtingsconcept. Zo bleek de geschikte grondstof porselein te zijn, het witte goud, tevens uit de grond ontgonnen. De partner om dit project te realiseren bleek het Keramiek Centrum Limburg te zijn. Zij konden de verlichtingsobjecten zowel in wit als zwart porselein ambachtelijk vervaardigen.

De tentoonstelling van Carmen Ceyssens en het lichtobject is nog te bezoeken in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’, Gouverneur Roppesingel 51 in Hasselt tot en met 17 juni 2016.

www.voka.be/limburg/kunstindekamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s