Online quickscan voor logistieke bedrijven

Standaard

logistiek met pit

De sector transport en logistiek werd binnen het SALK aangeduid als één van de sectoren met een groot groeipotentieel. Vanuit het Ondernemersplatform Limburg begeleidde Voka – KvK Limburg de afgelopen twee jaar, samen met PXL Log-IC en het Logistiek Platform Limburg, 20 logistieke bedrijven om hun productiviteit én competitiviteit te verhogen. Als uitloper wordt nu een online quickscan gelanceerd. Op 15 minuten tijd kan elk logistiek bedrijf een doorlichting doen van haar activiteiten én zich vergelijken met concullega’s. 

www.logistiekmetpit.be, dat wordt het nieuwe walhalla binnen logistiek Limburg. Via deze website kan elk logistiek bedrijf immers op een aantal minuten een kant en klaar rapport verkrijgen met een volledige doorlichting van haar activiteiten. Hierbij wordt ingezoomd op 5 parameters: betrouwbaarheid, reactievermogen, flexibiliteit, kosten en rendement. Het levert bovendien een vergelijking op met soortgelijke spelers uit de regio.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg, opent: “Deze online quickscan is het eindresultaat van het project “Logistiek met PIT”, voluit de “Proces Innovatie Tool”. De afgelopen twee jaar werden 6 internationale logistieke spelers én 20 KMO’s onderzocht en doorgelicht op tal van parameters. Vanzelfsprekend leverde deze oefening enorm veel informatie op. Dit werd dan ook gebundeld en omgezet naar een sterke én gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld onder leiding van Bart Carlens, onderzoekshoofd PXL Log-IC.”

Ivo Marechal, voorzitter LPL, vult aan: “Dit project kadert bovendien in het masterplan van het Logistiek Platform Limburg. Onder de koepel van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg brengt het LPL logistieke bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid samen door middel van gerichte acties ter versterking van de logistieke sector in Limburg.”

De laatste drie jaar werd er in Limburg voor zo’n 250 miljoen euro geïnvesteerd in de logistieke sector. Hierdoor werden meer dan 1.250 jobs gecreëerd. Dat er dus potentieel is, is een understatement. “We willen met dit project een helikopterview bieden aan bedrijven. Vaak is het elke dag keihard werken, maar het is minstens even belangrijk om af en toe stil te staan bij de richting waarin je bedrijf uitgaat. En deze quickscan is daarvoor een nuttige tool!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s