Overdracht familiebedrijven blijft uitdaging

Standaard

voka

Op woensdag 15 maart 2016 zette familiebedrijf Licata Vini in Diepenbeek de flessen koud voor de derde Family Business Happening. Zestig bedrijfsleiders vonden hun weg naar het event van Voka – KvK Limburg met de steun van Agentschap innoveren & ondernemen en Guberna.

 Familiebedrijven spelen een belangrijke rol. Ze leveren enorm veel waarde aan de economie en de tewerkstelling. Helaas is het vaak een getouwtrek tussen generaties als het gaat om de overdracht van het familiebedrijf. Een goede voorbereiding is dan ook een must. 

De diverse sprekers namen geen blad voor de mond en gaven de familiebedrijven voldoende stof mee om over na te denken. De aftrap werd gegeven door de gastheer, Laurent Licata die een inkijk gaf in hun familiebedrijf. Daarna getuigden Barbara en Patrick Torfs (Schoenen Torfs) over de familiewaarden en hoe zij binnen de familie Torfs het familiaal charter hebben opgesteld. 

Erwin Jacobs (Schreurs Project) vertelde hoe het is als externe co-CEO in een familiebedrijf. Herman Verwimp (Mathieu Gijbels) overtuigde de aanwezigen van een duurzaam HR beleid ter bevordering van de continuïteit van het familiebedrijf. 

Afsluiten deden we met Jozef Lievens (Eubelius) en medeoprichter van het Instituut voor het Familiebedrijf). Hij inspireerde de aanwezigen met zijn verhaal ‘Uw familiebedrijf naar de Champions League’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s