Internationaal ondernemen blijft belangrijk voor Limburgse ondernemingen

Standaard

internationaal ondernemen

Voka – Kamer van Koophandel Limburg blijft ondernemingen aanzetten om verder dan de landsgrenzen te kijken en in te zetten op het buitenland. Tijdens het event ‘Iedereen kan internationaal groeien!’ kwamen experten en ondernemers aan bod om hun ervaringen met de deelnemende ondernemers te delen. 

Meer dan 40 deelnemers tekenden vandaag present voor het event georganiseerd door Voka – KvK Limburg, KBC en Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg) benadrukt dat het belangrijk is om te blijven inzetten op internationaal ondernemen: “We merken dat het nodig is om export te stimuleren bij de Limburgse bedrijven. Ons team Internationaal Ondernemen dat bestaat uit 7 medewerkers krijgt hier dagelijks tal van vragen over tijdens bedrijfsbezoeken en van ledenondernemingen die hun weg naar de afdeling vinden.” 

Het programma van ‘Iedereen kan internationaal groeien’ bestond uit een mix van praktijkgetuigenissen en advies van experten. Dirk Ceyssens, CEO van Group Ceyssen getuigde over hoe de organisatie heeft ingezet op innovatie en internationalisering en zo onder meer al projecten realiseerde in Kenia, Nigeria en India. Ontoforce is een jong bedrijf dat ook de Internationale kaart trekt. CEO en co-founder Hans Constandt vertelde hun succesverhaal over de waardevolle contacten in de Verenigde Staten.

Drie experten boden de deelnemers meer perspectief door hun visie op de praktijkgetuigenissen van beide ondernemers. De strategie werd overlopen door Jeroen Meens (Cynex), Karin Jans (Input International) gaf haar visie op marketing en het financiële plaatje werd ten slotte besproken door David Marchal (KBC).

Een interactief stellingendebat gaf het publiek de kans om ook hun mening te geven. Tijdens de afsluitende netwerkreceptie konden de deelnemers met hun vragen bij de experten terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s