92% van de alumni van hogeschool UC Leuven-Limburg binnen zes maanden aan slag

Standaard

Professionele bachelors scoren goed op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van hogeschool UC Leuven-Limburg blijkt dat 92% van hun afgestudeerde professionele bachelors binnen de zes maanden een job heeft. Anders dan universitaire opleidingen, richten de studieprogramma’s ‘professionele bachelor’ van hogescholen zich op de beroepspraktijk. Jan Withofs, woordvoerder UCLL: “Ondanks de minder economische omstandigheden doen onze afgestudeerden het uitstekend. Het ziet er ook naar uit dat de arbeidsmarktperspectieven zeer goed zullen blijven.”

Het onderzoek

De Dienst Kwaliteitszorg van hogeschool UC Leuven-Limburg voerde in het najaar van 2015 een grootschalig onderzoek uit bij 956 UCLL-alumni die in 2013-2014 een diploma ‘professionele bachelor’ behaalden. Ze vulden een vragenlijst in over hun situatie, zes maanden na het behalen van hun diploma en vervolgens geïnterviewd. ‘Hebben ze werk? Studeren ze verder? Zijn ze werkzoekend?’ ‒ dergelijke vragen kwamen aan bod.

De cijfers

Ietsje meer dan de helft van de alumni van de hogeschool ging na afstuderen onmiddellijk op zoek werk en vond ook erg snel een job. “Maar liefst 92% van de personen die een professionele bachelor aan UC Leuven-Limburg behaald hadden, was binnen een half jaar tewerkgesteld”, stelt Jan Withofs, hoofd Communicatie van UCLL. “Volgens 77% van de werkenden sloot het niveau van hun functie bovendien perfect aan bij hun opleiding en bij 11% ligt dat niveau zelfs hoger.” Nagenoeg alle van deze UCLL-alumni (92%) gaven bovendien aan tevreden te zijn met hun job.

Jobbeurs: what’s new?

Met opleidingen als bv. Verpleegkunde en Electromechanica sluit het aanbod van UC Leuven-Limburg aan bij de lijst van knelpuntberoepen in Vlaanderen. Maar de hogeschool zorgt er ook voor dat studenten en werkgevers mekaar snel en eenvoudig kunnen vinden. Op donderdag 10 maart 2016 brengt ze beide groepen zo samen op de jaarlijkse jobbeurs van UCLL’s Groep Management & Technologie, op Campus Diepenbeek tussen 13 en 16u. Nieuw dit jaar is het feit dat bedrijven voor een ‘package deal’ konden kiezen: ze kregen korting als ze zich ook voor de Leuvense beurs inschreven. Maar liefst 35 van de 57 bedrijven kozen voor die optie. Jan Withofs: “Deze formule slaat duidelijk aan. Bijna de helft van de bedrijven op de beurs in Diepenbeek, komt van een andere provincie.”

De bedrijven krijgen ook voor de eerste keer ook de kans om workshops te organiseren voor de studenten over o.a. ‘lean management’ en LinkedIn. “Op die manier kunnen we ook bedrijven voor wie helaas geen plek meer is op de beurs zelf, toch nog aan bod laten komen,” legt Jan Withofs van UCLL uit. “We hebben een stop moeten zetten op de inschrijvingen – beide jobbeurzen zaten voor de deadline vol. Voor een volgende editie zullen we de locatie moeten herbekijken.”

http://www.ucll.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s