Cegeka neemt DanubeIT over

Standaard

De overname van de gemanagede services provider Danube IT Services NV (DanubeIT) door Cegeka is rond. DanubeIT heeft in totaal circa honderd werknemers, heeft een hoofdkantoor in Wenen en vier vestigingen in Duitsland. Op korte termijn staat vooral de continuïteit voor de klanten en de verdere Europese groei van Cegeka voorop.

Sterker in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

“DanubeIT en Cegeka passen perfect bij elkaar. We hebben dezelfde klantgerichtheid, we vertrouwen allebei op eigen datacenters voor onze ‘trusted cloud’-oplossingen en we bouwen daar beiden applicatiediensten bovenop. Met de integratie van DanubeIT kunnen we de ontwikkeling van Cegeka in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland versnellen,” benadrukt André Knaepen, CEO en oprichter van Cegeka.

Johann Ehm, de oprichter en CEO van DanubeIT blijft aan het hoofd als managing director van Cegeka in Oostenrijk. “Deze integratie is bedoeld om het bedrijf te versterken en onze activiteiten als leverancier van gemanagede IT-services in Oostenrijk en Duitsland uit te breiden. De continuïteit van de dienstverlening voor onze klanten is nu gegarandeerd, aangezien we voortaan deel uitmaken van een ambitieuze Europese speler”, beklemtoont Johann Ehm.

Verdergaan als Cegeka

Cegeka is een full service ICT-bedrijf met de hoofdzetel in Hasselt. Het stelt 3.500 mensen tewerk in elf Europese landen en realiseerde in 2015 een omzet van 370 miljoen euro. Op het einde van 2014 zette Cegeka de eerste stappen in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Italië door de overname van de Brain Force Group. In de toekomst zullen Brain Force Oostenrijk en Danube IT in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland onder de merknaam Cegeka actief zijn.

DanubeIT is een toonaangevende leverancier van cloudoplossingen en gemanagede services uit Oostenrijk. Al sinds de oprichting in 2007 keek DanubeIT over de landsgrenzen heen. “Het is altijd een deel van onze strategie geweest om internationaal uit te breiden met de hulp van een sterke partner of investeerder,” zegt Johann Ehm. De samenwerking met Cegeka is het resultaat van de zoektocht naar een perfecte partner, een combinatie van financiële kracht met een internationale voetafdruk.

“Ik ben erg blij om een rol te spelen bij de ontwikkeling van Cegeka tot een IT-dienstverlening met internationale faam,” besluit Johann Ehm.

http://www.cegeka.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s