Voka–KvK Limburg blijft pleiten voor 3 rijstroken op E313 en E314

Standaard

In 2017 komt er een extra spitsstrook langs de E314 tussen Wilsele en Rotselaar richting Lummen. Dat maakte minister van Mobiliteit Ben Weyts gisteren bekend. Goed nieuws voor de Limburgse pendelaars én het vrachtverkeer. Maar een druppel op een hete plaat. Voka–Kamer van Koophandel Limburg blijft pleiten voor 3 rijstroken, zowel voor de E313 als E314. 

De Vlaming staat gemiddeld 59,7 uur per jaar in de file. De directe economische schade van deze files, alleen nog maar voor de piekuren, bedraagt zo’n 500 miljoen euro per jaar of 2 miljoen euro per werkdag. Dat er dringend actie nodig is naar een efficiënter mobiliteitsbeleid, is al lang duidelijk. Voka – Kamer van Koophandel Limburg is dan ook tevreden dat er een extra spitsstrook komt langs de E314 tussen Wilsele en Rotselaar richting Lummen.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Dit zal zeker voor een ontlasting zorgen van dit drukke traject. Dat bewijzen de spitsstroken op de E313 in Ranst en langs de E40 in Sterrebeek. Maar het blijft een druppel op een hete plaat. Wij pleiten voor een verbreding van het hele traject en dus 3 rijstroken op de E313 en E314”. 

Terwijl onze buurlanden actie ondernemen, blijft België achter. Het verkeersbeleid zit met andere woorden zelf volledig vast in de file, actie blijft uit. Denken we in Limburg aan de realisatie van de Noord-Zuid, de aansluiting van Sint-Truiden op de E40 of Spartacus. 

Johann Leten besluit: “Hoe langer we blijven stilstaan, hoe verder we er als economisch aantrekkelijke regio, zeker op vlak van logistiek, op achteruitgaan. Een studie van de OESO berekende dat een beter mobiliteitsbeleid België 2 procentpunt extra groei zou kunnen opleveren. Het is een morele verplichting van onze beleidsmakers om eindelijk de handen uit de mouwen te steken. “

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s