Nieuwe lichting Voka ambassadeurs ingehuldigd

Standaard

ambassadeurs voka limburg

Voka-Kamer van Koophandel Limburg ijvert om de dialoog tussen ondernemers én gemeentebesturen te optimaliseren. Daarom installeerde het in iedere Limburgse gemeente één vooraanstaande ondernemer die als gemeentelijk ambassadeur fungeert. Op 26 februari 2016 wordt de nieuwe lichting voorgesteld, hun mandaat loopt tot 2019.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg opent: “In vele gemeentes merken we dat de contacten tussen het lokale bestuur en de ondernemers de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat veel mogelijk is wanneer beide partijen de handen in elkaar slaan. We hopen dat de Voka-ambassadeurs ook de komende jaren hiertoe hun steentje zullen bijdragen.”

Deze lokale voelsprieten zijn stuk voor stuk charismatische, communicatieve ondernemers, die in staat zijn de relaties met hun respectievelijke gemeentebesturen optimaal te verzorgen. Elke ambassadeur is een klankbord voor de burgemeester en de schepen van lokale economie wanneer deze beleidsbeslissingen in de economische sfeer wensen af te toetsen. Daarenboven is het de bedoeling is dat hij/zij een stem geeft aan de lokale ondernemers én eventuele knelpunten op lokaal economisch vlak signaleert, zodat Voka – KvK Limburg in overleg met de gemeente de juiste acties kan ondernemen om het bedrijfsvriendelijk klimaat te stimuleren.

Tijdens de komende maanden zullen alle ambassadeurs de boer op gaan om constructieve gesprekken te voeren met hun gemeentebesturen omtrent lokale beleidsthema’s als industrieterreinen, mobiliteit, fiscaliteit en lokaal overleg. In een viertal gemeentes is het ambassadeurschap nog niet ingevuld maar wordt er weldra nieuws verwacht.

Johann Leten besluit: “We waarderen het enorm dat deze ondernemers zich engageren om hun gemeente een stukje bedrijfsvriendelijker proberen te maken. Nelson Mandela vatte het mooi samen: het sterkste wapen ter wereld is dialoog. Wij zijn er van overtuigd dat ondernemers en gemeentes gezamenlijke doelen hebben en samen veel kunnen realiseren. In voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zullen deze ambassadeurs bovendien ingeschakeld worden om Voka – KvK Limburg te inspireren bij het formuleren van een visie voor de gemeente van de toekomst.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s