UCLL mee dragende kracht op studiedag ‘Logistiek voor e-commerce’

Standaard

Allerlei cijfers over online shoppen wijzen in een en dezelfde richting: online shoppen zit in de lift. Dit brengt heel wat opportuniteiten met zich mee. België lijkt echter de boot te missen en dit ten voordele van ‘fast movers’ in onze buurlanden. Om de kloof te dichten, komen ruim 400 hogeschoolstudenten Logistiek uit heel Vlaanderen op 24 februari 2016 samen in Laakdal tijdens de studiedag ‘Logistiek voor e-commerce’, met UC Leuven-Limburg als voortrekker.

Voortbouwend op het succes van de studiedag ‘Groene Logistiek’, dat vorig jaar rond dezelfde tijd plaatsvond, staken docenten Logistiek van diverse Vlaamse hogescholen midden 2015 de koppen opnieuw bij elkaar en brainstormden over een centrale vraag: ‘Kunnen we over de provinciegrenzen heen alle Vlaamse hogescholen met een professionele Bacherloropleiding of een Bachelor-na-bachelor in Logistiek Management bij elkaar brengen op één plaats om praktijkinzicht te verwerven in logistiek voor e-commerce?’.

Het vele voorbereidende werk heeft alleszins beloond: vandaag is het idee realiteit geworden. Ruim 400 studenten uit hogescholen van Hasselt tot Kortrijk en van Antwerpen tot Leuven en Brussel komen woensdag 24 februari 2016 samen in het Logistiek Innovatie & Training Centrum (www.litc.be), gelegen in het Kempense Laakdal. De hogeschool UC Leuven-Limburg draagt trends in de praktijk en samenwerking met bedrijven hoog in het vaandel. Daarom speelt de hogeschool een centrale rol in dit project.

Doel

Het doel van deze studiedag ‘Logistiek voor e-commerce’ is viervoudig:

1) Toekomstige logistieke managers bewust maken van de specifieke logistieke uitdagingen van online shoppen, een thema dat intussen tot een brandend actueel thema geëvolueerd is doordat België een inhaalbeweging ten opzichte van Nederland inzet,

2) Hen inspireren om zelf creatief te denken in de e-commerce logistiek,

3) Het curriculum van hogeschoolstudenten aanvullen met concrete praktijkverhalen,

4) De hogescholen aanzetten tot samenwerking en delen van ‘best practices’ over provinciegrenzen heen.

http://www.uccl.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s