Ingrid Lieten wordt directeur LifeTechValley en zegt politiek mandaat op

Standaard

De Raad van Bestuur van LifeTechValley vzw heeft Ingrid Lieten op 17 februari 2016 aangesteld tot directeur. “Mevrouw Lieten heeft uitgebreide managementervaring, onder meer als directeur-generaal van De Lijn. Tijdens haar termijn als Vlaams minister heeft ze bovendien een grondige kennis opgebouwd van het innovatielandschap, ook in het domein van zorginnovatie.” Ingrid Lieten start op 1 maart 2016 en zal al haar politieke mandaten beëindigen om de functie op te nemen.

LifeTechValley – op 17 februari 2016 ook formeel opgericht als vzw – is een platform dat inzet op innovatie en business development in het domein van healthy aging (gezond ouder worden). Met het oog op ontwikkeling, toepassing en vermarkting wordt een interactief ecosysteem ontwikkeld, samen met onder meer het bedrijfsleven, kenniscentra en de zorgsector. Het initiatief past in de doelstellingen van het SALK-plan om het economisch weefsel in Limburg te versterken.

In zijn eerste vergadering benoemde de Raad van Bestuur van LifeTechValley Ingrid Lieten tot directeur. In die functie zal ze verantwoordelijk worden voor de operationele uitbouw van de activiteiten van het platform. “Mevrouw Lieten kwam als geschiktste kandidaat uit het selectieproces. Zij heeft uitgebreide managementervaring, onder andere als directeur-generaal van De Lijn. Via haar ervaring als Vlaams minister heeft ze bovendien een grondige kennis opgebouwd van het innovatielandschap, ook in het domein van zorginnovatie.” Ingrid Lieten neemt haar nieuwe functie vanaf 1 maart 2016 op en zal al haar politieke mandaten beëindigen.

BioVille LifeTechValley bundelt een aantal bestaande initiatieven, waaronder de proeftuin CareVille. Er is een intensieve samenwerking met incubatiecentrum BioVille op de universitaire campus in Diepenbeek, waar startende ondernemingen en organisaties in het domein van life sciences en healthcare alle groeikansen krijgen. Het team van LifeTechValley is gevestigd in BioVille.

http://www.lifetechvalley.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s