Limburgse startups breken ook in 2016 alle records

Standaard

limburg starters januari 2016

De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de startups. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record. 

Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal niet alleen zeer innoverend én gericht op technologie, maar ze hebben daarbij een groot potentieel om door te groeien tot grotere ondernemingen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt bovendien dat zowat 90 procent van de economische groei én jobcreatie komt van bedrijven die 5 jaar geleden nog niet bestonden.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg is dan ook zeer tevreden dat in januari 2016 een record aantal ondernemingen het licht zag. “2015 was het jaar van de economische heropstanding voor Limburg. Alle signalen wijzen er op dat ook 2016 een jaar van voorspoed kan worden. Zeker wanneer we naar de startups kijken”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka-Kamer van Koophandel Limburg.

In januari 2016 werden maar liefst 765 start-ups geregistreerd. Sinds de start van de tellingen in 2008 het hoogste aantal voor de maand januari. Het verschroeiende tempo van 2015 wordt dus voortgezet. In totaliteit zagen toen 5.118 ondernemingen het licht, met ruime voorsprong het grootste aantal sinds 2011.

Johann Leten besluit: “Zonder te zaaien, kan je niet oogsten. Ik ben er van overtuigd dat uit al deze startups verschillende mooie en grote bedrijven zullen groeien. Laten we hopen dat we blijven voortgaan op dit elan. De Limburgse economie kan immers alleen maar baten met de nodige bloedvernieuwing.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s