Europa kent hogeschool UCLL project van 1,27 miljoen toe

Standaard

ucll 1

Op 4 en 5 februari 2016 vond op de Campus Diepenbeek van hogeschool UC Leuven-Limburg de kick-off plaats van een project dat discriminatie en ‘anti-gypsyism’ in onderwijs en tewerkstelling in de EU wil bestrijden. Europa wees de rol van leider van dit project toe aan UCLL’s expertisecel ed+ict. Valère Awouters, projectleider: “Met 1,27 miljoen trekt UCLL nu inderdaad een zeer groot project. Het is zelfs het grootste bedrag ooit waarmee onze expertisecel mee aan de slag kon.” 

Donderdag 4 februari verzamelden meer dan 40 projectmedewerkers uit 19 landen op Campus Diepenbeek om samen het project op te starten. Zij hebben zich allen geëngageerd om voor Roma jongeren en adolescenten een integrale aanpak voor onderwijs en tewerkstelling te ontwikkelen om de slaagkansen van deze doelgroep in educatie en op de arbeidsmarkt te verhogen. Het project kreeg de naam ‘PAL’ mee, Engels voor ‘kameraad’.

Waarom een project voor Roma?

Valère Awouters, projectleider, geeft een voorbeeld: “Roma kinderen en jongeren blijven in het algemeen niet lang op één en dezelfde school. Dat maakt het voor de scholen in kwestie niet evident om onderwijs voor hen in te richten.” Het project dat hogeschool UC Leuven-Limburg trekt zal o.a. leiden tot concrete tools waar scholen in Europa dan mee aan de slag kunnen. Er zullen ook opleidingen verzorgd worden voor leerkrachten. 

Expertisecel ed+ict: Education and ICT

ed+ict is een expertisecel van onderzoeks- en dienstverleningscentrum QUADRI van UC Leuven-Limburg. Ze groeide uit de Lerarenopleiding van de hogeschool. Het ed+ict team doet o.a. onderzoek naar het inzetten van digitale media in het leerproces en ontwerpt ondermeer ‘serious games’. Zij werkten ook mee als consultants aan het Wanagogo-platform van Studio 100.

http://www.ucll.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s