Limburgse ondernemingen kiezen voor digitalisering

Standaard

export vok

Voka–Kamer van Koophandel Limburg gelooft rotsvast in digitalisering. Het stimuleert de Limburgse ondernemingen dan ook om hun exportdocumenten digitaal aan te vragen. Met succes, in 2015 werd 94% van de 20.683 certificaten van oorsprong digitaal behandeld. Als export provincie bij uitstek is elke administratieve vereenvoudiging een concurrentieel voordeel.

 Bij het exportloket van Voka–Kamer van Koophandel Limburg kunnen ondernemingen terecht voor hun certificaten van oorsprong. Sinds 2009 kunnen bedrijven deze certificaten ook digitaal aanvragen. Waar er bij de start slechts 20% van alle certificaten van oorsprong digitaal werd aangevraagd, steeg dit percentage spectaculair naar 94% in 2015. 

Het exportloket is een belangrijk onderdeel van Voka-KvK Limburg. Hier kunnen bedrijven immers terecht voor de afhandeling van hun exportdocumenten. De digitalisering houdt tal van voordelen in voor ondernemers: de procedure is goedkoper, gemakkelijker, ze neemt minder tijd in beslag en koeriers- en portkosten vallen weg. 

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka–KvK Limburg is blij met dit hoge percentage: “Wij zijn tevreden dat de Limburgse ondernemingen inzetten om digitalisering. Limburg is en blijft bij uitstek een export provincie. 75% van wat we produceren in Limburg gaat immers over de grenzen. Het geeft onze bedrijven een, weliswaar klein, concurrentieel voordeel én vermindert de administratieve lasten. We hopen dat over enkele jaren onze inspanningen leiden tot 100% digitalisatie.”

http://www.voka.be/limburg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s