Limburgse werknemers- en werkgeversorganisaties strijden samen voor snelle realisatie Noord-Zuid

Standaard

organisaties

De Limburgse werknemers- en werkgeversorganisaties – ACV Limburg, ACLVB Limburg, ABVV Limburg, UNIZO Limburg, VKW Limburg en Voka–Kamer van Koophandel Limburg – hebben de afgelopen weken gezamenlijk steunbetuigingen verzameld voor een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding in onze provincie. De steunbetuigingen, ingevuld door personen, organisaties, verenigingen en bedrijven, vertegenwoordigen nu al meer dan 100.000 Limburgers.

In het kader van de actie ‘Vooruit met de Noord Zuid’ hebben de zes werkgevers- en werknemersorganisaties, verenigd onder de koepel van Open Platform Limburg, vanochtend vroeg zij aan zij steunbetuigingsformulieren uitgedeeld aan automobilisten die stonden aan te schuiven in de dagelijkse file op de N74 in Houthalen-Helchteren.

Tussenkomst Open Platform Limburg bij Raad van State

De 6 organisaties zullen tussenkomen in de procedure die door de milieuverenigingen werd ingeleid bij de Raad van State om het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan betreffende de Noord-Zuidverbinding nietig te verklaren.

De actie voor het verzamelen van de steunbetuigingen loopt tot op het moment dat de organisaties voor de Raad van State kunnen verschijnen. Met steunbetuigingen die nu al meer dan 100.000 mensen vertegenwoordigen, kunnen zij zo het belang van het realiseren van de Noord-Zuidverbinding verder kracht bijzetten.

“Sinds de jaren ’70 schreeuwt Limburg om een oplossing voor de Noord-Zuid. De socio-economische impact is voor iedereen duidelijk. Heel Limburg is meer dan ooit overtuigd dat, na 40 jaar, de eerste spade dringend in de grond moet”, aldus het Open Platform Limburg. “Het ontbreken van een performante Noord-Zuidverbinding is veruit de belangrijkste rem voor meer economische groei en tewerkstelling in onze regio. En het is ook belangrijk voor de werknemers, studenten en burgers die er wonen. Ook zij hebben recht op een goede mobiliteit. We kijken dan ook uit naar de eerste spadesteek om Limburg van deze verkeersnachtmerrie te verlossen”, benadrukken de organisaties binnen het Open Platform Limburg.

Het Open Platform Limburg staat achter de omleidingsweg als hefboom voor de ontsluiting van het noorden van de provincie Limburg. “Om het hart van onze economie te laten kloppen is het belangrijk dat de aders en slagaders niet dichtslibben”, aldus besluit het Open Platform Limburg. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s