Versoepeling wetgeving e-commerce is cruciaal

Standaard

voka e-commerce

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo nodigde geïnteresseerde zelfstandige ondernemers uit op een interactieve infoavond op 17 december 2015 over digitale groeikansen en e-commerce. Het winkelgedrag van de consument wijzigt voortdurend en e-commerce wordt daarbij steeds belangrijker. Toch bemerken we in contacten met onze leden dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is voor de vele Limburgse ondernemingen die actief zijn in het domein van e-commerce.

Tijdens de digitale avond met minister de Croo ontdekten ondernemers hoe ze aan klanten én omzet kunnen winnen en hoe ze digitaal kunnen groeien.Bovenkant formulier Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernamen ze hoe een bedrijf door digitaal te gaan op eenvoudige manier aan klanten en omzet wint.

Na een toelichting van groeikansen door digitalisering door minister De Croo volgde er een aantal inspirerende Limburgse succesverhalen. Zo brachten Herman Wellens van Gardibo, Gianni De Gaspari van Viata hun verhaal van digitaal groeisucces.

Jan Bussels van Digitopia, Jorik Rombouts van Rombit en Thierry Geerts van Google België schenen hun visie als digitale experten op de avond.

Soepelere wetgeving  noodzakelijk

De afgelopen jaren hebben verschillende bedrijven gekozen om zich net over de Belgische grens te vestigen, in Nederland of Duitsland. Action is uiteraard een bekend voorbeeld, maar ook Canon of zelfs JBC voeren hun e-commerce activiteiten tegenwoordig in Nederlands-Limburg.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg pleit voor een doorgedreven logistieke beweegruimte, een moderne ICT-ondersteuning en flexibele arbeidsregelingen. En vooral zo snel mogelijk een wetgevend kader.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg besluit: “We kunnen alleen maar toejuichen dat de federale regering een flexibilisering van de arbeidstijden, zowel ’s nachts als tijdens het weekend, mogelijk wil maken. Het zal ons de nodige slagkracht geven in de strijd met concurrerende spelers uit het buitenland.”

Tourneé Digitale is een initiatief van Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo samen met werkgeversorganisaties UCM, UNIZO, UWE, VBO en Voka.

http://www.voka.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s