Cegeka is Europese Microsoftpartner voor voedingsbedrijven

Standaard

Cegeka stapt als eerste Belgische IT-leverancier in het EMEA Dynamics Industry Partner Program van Microsoft. Met dit kwaliteitslabel bevestigt Microsoft dat Cegeka Groep over ruime kennis en expertise beschikt, maar ook de Europese slagkracht heeft inzake de integratie van Microsoft Dynamics ERP en CRM software. Cegeka zal zich concentreren op productiebedrijven, voornamelijk in de lokale en Europese voedingssector.

Na de overnames van de ERP-specialisten BrainForce Group en Edan Business Solutions wil Cegeka zijn Europese ERP-activiteiten consolideren. De gemeenschappelijke competentie in de productie-, proces- en de voedingsindustrie wordt dan ook versterkt en gecommercialiseerd op Europese schaal.

In een eerste fase activeert Cegeka het nieuwe programma in vijf landen: België, Italië, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk. Lokaal blijven de divisies van Cegeka ook in diverse andere sectoren werken.

“De Europese voedingssector is onder impuls van de detailhandel en Europese regelgeving onderhevig aan een consolidatiegolf. Deze bedrijven willen daarom hun gehele keten automatiseren. Centraal in dat proces is een sterke ERP-bedrijfssoftware. Microsoft Dynamics for Food wordt één van onze oplossingen die we in heel Europa aanbieden. Met ook diensten voor collaboration, e-commerce, online ondersteuning, business intelligence en cloud heeft Cegeka Group alle troeven om voedings- en productiebedrijven te helpen bij hun digitale transformatie”, zegt Christoph Neut, CCO bij Cegeka Group.

Europees potentieel benutten

In totaal is ongeveer een derde van de 3.500 medewerkers van Cegeka actief in de integratie van Microsofttoepassingen, zowel in verkoop, advies als technische dienstverlening. Naast ERP beschikt Cegeka ook over competenties als klantenbeheer (CRM), websitebeheer (CMS), documentbeheer (SharePoint), business intelligence, Office 365 en softwareontwikkeling met het .NET framework.

“Cegeka heeft ondertussen al vijftien jaar ervaring in automatisering van voedingsbedrijven. Onderzoek bij 18.500 bedrijven in deze sector toonde aan dat er nog heel wat potentieel is, en dat willen we samen met Microsoft benutten”, zegt Dominique De Vos, solution manager bij Cegeka.

http://www.cegeka.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s