Feesten is ook een recht

Standaard

asiel ucll30 studenten Leraar Lager Onderwijs van de Lerarenopleiding van hogeschool UC Leuven-Limburg bezorgden de kinderen en niet-begeleide minderjarige jongeren in het asielcentrum van Sint-Truiden een onvergetelijke dag. Ze organiseerden er een feest n.a.v. de Dag van de Rechten van het Kind op 20 november 2015. “Ongeacht wat er gebeurt in de samenleving, ongeacht de achtergrond of afkomst van kinderen je hebt als leerkracht het beste van jezelf te geven voor hen. Dit is wat ik geleerd heb vandaag,” zegt studente Anneleen Aerts.

Ronak Ozdemir en Omaima El Fakir (foto): “We vinden het belangrijk hulp te bieden, dat kregen we ook mee van thuis uit. Je kan zien aan de kinderen dat ze blij zijn en ook voor ons geeft dit een fijn gevoel. Het is belangrijk dat de opleiding hier aandacht aan besteed want deze kinderen zullen later ook in onze klas zitten.”

Hogeschool UC Leuven-Limburg maakte eerder al de samenwerking met de asielcentra in Limburg bekend. 240 studenten van de Lerarenopleiding (Kleuter/Lager/Secundair) engageren zich om de opvangcentra in Helchteren, Heusden-Zolder, Overpelt, Lanaken en Sint-Truiden te ondersteunen bij de opvang van kinderen van vluchtelingen. Een jaar lang zullen de studenten in kleine groepjes wekelijks activiteiten opzetten, telkens op maat van de behoeftes in de centra. UCLL zet sterk in op deze samenwerking om haar studenten ‘Leraar’ te laten kennismaken met diversiteit in de klas – zowel naar taal als cultuur – en tegelijk ook waardevolle hulp te bieden aan de vluchtelingen en de opvangcentra.

http://www.ucll.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s