Hogeschool PXL start met Postgraduaat Vastgoed in januari 2016

Standaard

Hogeschool PXL gaat een nieuw postgraduaat ‘Vastgoed’ inrichten. “We doen dit in nauwe samenwerking met CIB Limburg”, zegt Jean-Pierre Segers, departementshoofd PXL-Business. “Het postgraduaat telt 20 studiepunten verspreid over 5 modules. In de praktijk gaat het om een vervolgopleiding van 1 avond per week gedurende 1 academiejaar. We starten op 14 januari 2016.”

Binnen het postgraduaat Vastgoed komen juridische en technische aspecten aan bod, en is er aandacht voor de financiële, fiscale en verzekeringstechnische kant. Ten slotte biedt het postgraduaat ook een module ‘Marketing en verkoop’.

“Het doelpubliek van dit nieuwe postgraduaat is in te delen in 4 groepen. In de eerste plaats beginners die geïnteresseerd zijn in het vastgoedverhaal zonder of met een beperkte kennis van de vastgoedwereld en die snel gedetailleerde en actuele kennis hierover willen vergaren. Daarnaast richt het postgraduaat zich ook op personen werkzaam binnen de vastgoedsector die hun kennis willen verruimen en actualiseren voor de gehele opleiding of voor één of enkele modules. Ook staat dit postgraduaat open voor studenten van het keuzetraject Vastgoed aan Hogeschool PXL, die een meer gedetailleerde kennis van de deelaspecten willen bekomen”, zegt Zoë Cosemans, coördinator van het postgraduaat.

Ondersteunende instanties

Onze stuurgroep bestaat uit leden van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) en de Limburgse confederatie van vastgoedmakelaars (CIB Limburg / CIB Vlaanderen). Er zal bij beide organisaties een aanvraag ingediend worden om het postgraduaat op te nemen in de lijst van de door hen erkende bijscholingen. Op deze manier kunnen ook vastgoedmakelaars het postgraduaat volgen in het kader van het verplichte aantal uren bijscholing die hun leden jaarlijks moeten volgen.

CIB Limburg is de belangrijkste partner voor dit postgraduaat.    “We hebben advies verleend inzake de samenstelling van het curriculum en brengen ook gastsprekers aan”, verduidelijkt Stephan Coenen, voorzitter van CIB Vlaanderen.

http://www.pxl.be/business

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s