Nieuwe speler Cartesio draait rollen om in detacheringssector

Standaard

Op 1 september 2015 startte deze nieuwkomer met het detacheren van engineers voor technische projectteams. In de detacheringsmarkt profileert Cartesio zich als een bedrijf dat 100% inzet op kwaliteitsvolle service, zowel voor kandidaten als opdrachtgevers. Het Limburgse bedrijf, gevestigd op Corda Campus in Hasselt, wil de rollen omkeren en zet de kandidaat centraal in haar business model. Engineers, die gebeten zijn door techniek, blijven motiveren zorgt ervoor dat ze de verwachtingen van hun opdrachtgever overtreffen.

Team

Oprichters Johan Bastiaens en Guy Mentens richtten in 2014 Newpoint Professionals op, een kenniscentrum en aanspreekpunt op het vlak van Project Management. Ook daar bieden ze hun werknemers een mooie verloning aan in combinatie met gerichte opleiding en ondersteuning. Die aanpak willen ze nu toepassen bij de detachering van engineers. Michael Leliaert is aangesteld als Business Development & Recruiting Manager van Cartesio. Hij deed reeds heel wat ervaring op als project engineer en recruiter. Hij bezorgt engineers een uitdagende technische job en ondersteunt hun professionele ontwikkeling tot uitstekende en waardevolle medewerkers. “Ik wil de negatieve connotatie, die detachering nog vaak heeft, wegnemen.”

Visie

Ondanks de vele spelers op de markt, geloven de zaakvoerders een meerwaarde te kunnen bieden dankzij hun unieke werkwijze. “Onze werkwijze, waarbij alles draait om de engineer, is ongezien in de sector. De capaciteiten en motivatie van de engineer vormen volgens ons het fundament voor succes. Wanneer we iemand aanwerven, geloven we in hem. We maken samen een carrièreplan op en geven hem alle kansen om zich verder te bekwamen in zijn vakgebied. Ook de opdrachtgever is hierbij gebaat, want hij krijgt een medewerker, die zeer gemotiveerd is.”

Extra service

Cartesio gaat verder dan de meeste detacheringsbureaus. Na de contractondertekening blijft er een nauw persoonlijk contact met de engineer. Hij wordt tweemaandelijks opgevolgd en kan deelnemen aan workshops en events rond de thema’s techniek, carrière en netwerk. Door de regelmatige opvolggesprekken kan er pro­actief bijgestuurd worden. Voor opdrachtgevers is dat een echte meerwaarde.

Vacatures

Cartesio richt zich specifiek op engineers voor technische projectteams, zoals designers, engineers (mechanical, electrical, E&I of piping) en site supervisors. De grootste gemene deler? Alle Cartesio engineers zijn gebeten door techniek en willen hun expertise nog verder uitbreiden.

http://www.cartesio.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s