LeaRn in de bouw: uniek traject in Vlaanderen

Standaard

learn

Begin oktober 2015 start een uniek pilootproject. Uniek in de Limburgse bouwsector maar ook in Vlaanderen! Acht toonaangevende Limburgse bouwbedrijven, zullen ieder in een concreet bouwproject de principes van leaRn toepassen. Confederatie Bouw Limburg zal – in samenwerking met Cevora – Democo, Dethier, Haex, Houben, Kumpen, Mathieu Gijbels, Van de Kreeke, Vanderstraeten begeleiden en faciliteren. De opzet van dit project? De 8 pilootprojecten begeleiden en intensief coachen volgens LeaRn-principes, verhogen van LeaRn-vermogen, ervaringen delen met de rest van de sector en anderen vervolgens inspireren om LeaRn ook toe te passen.

Lean werken betekent keuzes durven maken

8 bouwbedrijven zetten de stap richting uitbouw van een lerende organisatie waar iedereen betrokken is en zich betrokken voelt, leaRn werken is een doorgedreven efficiëntieoefening. Dit leidt tot actievere jobs van de medewerkers waarbij de jobdemand en het regelvermogen verhoogd worden. Op die manier kunnen de bedrijven flexibel inspelen op een steeds veranderende markt, met andere woorden, hun slagkracht wordt groter. Niet onbelangrijk: dit zal leiden tot zoveel mogelijk toegevoegde klantwaarde, een verkorte doorlooptijd en minder faalkosten.

8 bouwbedrijven met hun management op reis van lean naar leaRn

In november worden het hele management van de 8 bouwbedrijven en de werfleiding tijdens een vierdaagse intensief getraind. In de loop van 2016 gaan de werven dan echt van start. De eerste stap naar het continue bouwen aan een lerende organisatie, ofwel LeaRn organisatie wordt hierbij gelegd. Elk bedrijf doorloopt een coaching traject.

Daruma, symbool van het leaRn bouwbedrijf

De Darumapop is een traditionele Japanse pop. De ogen zijn niet ingekleurd: het eerste oog wordt namelijk ingetekend bij de start van het project. Het project wordt met een argusoog bekeken, en het bedrijf wordt eraan herinnerd om met een lean bril naar het project te kijken. Is het project tot een goed einde gebracht, dan wordt het andere oog ook ingetekend. De voordelen van lean zijn duidelijk geworden en men heeft een vernieuwde kijk op de toekomst van het bedrijf. De Daruma helpt hen eraan te herinneren leaRn te werken.

De evolutie en toekomst van lean

In de loop van 2016 zullen Confederatie Bouw Limburg, Cevora en de pilootpartners de ervaringen, struikelblokken, opportuniteiten delen met de rest van de sector. Er volgen nieuwe inspiratiesessies, managementtrainingen en opleidingen. Daarnaast zullen er synergiën en samenwerkingen gezocht worden met andere LeaRn-projecten. Met dit unieke traject zullen we de Limburgse en de Vlaamse bouwsector met concrete voorbeelden kunnen inspireren en overtuigen van het voordeel van een lerend bouwbedrijf oftewel een LeaRn bouwbedrijf.

http://www.confederatiebouw.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s