PXL start verkorte lerarenopleiding voor één vak in het secundair onderwijs

Standaard

Hogeschool PXL start met een verkorte lerarenopleiding voor wie één of een extra vak wil geven in het secundair onderwijs. De opleiding is enkel bedoeld voor wie al pedagogisch diploma behaalde op bachelor- of masterniveau. Concreet kunnen dus afgestudeerde leraren kleuter- of lager onderwijs een diploma voor leraar secundair onderwijs behalen voor één onderwijsvak.

Ook afgestudeerden uit een specifieke lerarenopleiding, vaak georganiseerd door Centra voor Volwassenenonderwijs of CVO’s, kunnen zich inschrijven voor het behalen van één specifieke onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs. Wie reeds een diploma van leraar secundair onderwijs behaalde, krijgt door het kiezen van een extra vak lesbevoegdheid voor drie onderwijsvakken.

“Dit is een mooie opportuniteit om op korte tijd met een beperkt programma, via dag-of avondonderwijs, de tewerkstellingskansen in het onderwijs gevoelig te verhogen” zegt Marc Hermans, departementshoofd PXL-Education. “Deze opleiding is mogelijk in één jaar, maar kan ook over een langere tijd. Bijvoorbeeld voor wie werken en studeren combineert.”

http://www.pcl.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s