Eerste winkelmanagementsopleiding in Limburg gaat van start bij PCVO Limburg en Hogeschool PXL

Standaard

winkelmanagement

Vanaf oktober 2015 starten Hogeschool PXL en de Provincie Limburg (PCVO Limburg) met het opleiden van winkelmanagers. Het gaat om een programma van 120 studiepunten gespreid over 3 academiejaren. Inmiddels zijn er al meer dan 20 inschrijvingen.

In mei 2015 gaf de Vlaamse Regering groen licht voor deze nieuwe opleiding in Hasselt. Het samenwerkingsverband PXL-Level 5 kreeg de toestemming om deze opleiding te organiseren. PXL-Level 5 bundelt HBO5-opleidingen (de vroegere graduaten) in Limburg en Vlaams-Brabant. HBO5 staat voor Hoger Beroepsonderwijs Niveau 5, een niveau tussen secundair onderwijs (niveau 4) en professionele bachelor (niveau 6). Dit soort opleidingen moet georganiseerd worden vanuit een samenwerkingsverband tussen een hogeschool en een centrum voor volwassenenonderwijs (CVO).

In 2014 waren er in Limburg in totaal een 300-tal vacatures voor winkelmanagers en verantwoordelijken in deze sector. Op Vlaams niveau is er een kwalitatief tekort aan geschikte kandidaten voor deze jobs, omdat kandidaten vaak niet over de gevraagde bekwaamheden beschikken.

Winkelmanagement

De opleiding Winkelmanagement wordt georganiseerd in Hasselt, als centrale hoofdstad bereikbaar vanuit de hele provincie. De opleiding heeft exclusieve akkoorden met de steden Lommel, Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Beringen, Maaseik, Bilzen en Hasselt. De verwevenheid met de hele provincie Limburg is van cruciaal belang.

Hasselt zelf is trouwens bekend als vierde winkelstad van België en breidt nog uit. Ook Maasmechelen Village is een belangrijke actor in de retailwereld. Voor de opleiding Winkelmanagement rekenen Hogeschool PXL en PCVO Limburg op de medewerking van onder andere JBC, ZEB, Ikea, Kleding Vossen, Lambrechts nv, Carrefour, Group Bruno, Standaard Boekhandel en Maasmechelen Village. Dankzij volgen de cursisten een derde van hun opleiding via werkplekleren in de retailsector.

De opleiding Winkelmanagement is modulair opgebouwd. Het voorgestelde modeltraject bestaat uit 3 schooljaren van 2 dagen per week. Een overzicht van de modules: commercieel beheer en marketing, integratie, communicatie, logistiek beheer, leiding geven en human resources, financieel beheer & organisatie en ondernemen.

http://www.pxl.be/level5

http://www.pcvolimburg.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s