PXL-Business start met twee nieuwe postgraduaten

Standaard

Het departement Business van Hogeschool PXL wil in het volgende academiejaar 2015-2016 twee nieuwe postgraduaten organiseren.   Dit kadert in de visie op leven lang leren van de hogeschool.   Er is nood aan continu bijscholen en professionalisering en dit in nauwe samenwerking met het werkveld.

1 – Postgraduaat RETAILMANAGEMENT

Nu recentelijk het HBO5 Winkelmanagement goedgekeurd is en voor Limburg toegewezen is aan PXL-Level5 wil Hogeschool PXL ook een variant aanbieden in de vorm van een postgraduaat Retailmanagement. “We hechten bij Hogeschool PXL enorm veel belang aan het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap”, zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur.

Het postgraduaat Retailmanagement moet een aanvulling worden op de HBO5-opleiding winkelmanagement.   Het doelpubliek van dit postgraduaat is in te delen in 2 groepen:

  • Afgestudeerden in de richting marketing die een voorliefde hebben voor de retail en zich hier verder in willen verdiepen.
  • Afgestudeerden van de HBO5-opleiding winkelmanagement de hun kennis verder willen uitbreiden.

De eerste module zou al in januari 2016 aangeboden worden.

Er is grote nood aan zowel de HBO5 variant als aan het postgraduaat.  Het recent onderzoek over de detailhandel in Vlaanderen en de vele popup-stores tonen dit aan. Goed opgeleide retail- en winkelmanagers zijn meer dan ooit nodig. “En we kunnen dan rekenen op een groot partnernetwerk uit het Limburgse bedrijfsleven, lokale overheden en retailsector”.

2 – Postgraduaat VASTGOED

“In nauwe samenwerking met CIB Limburg werken we momenteel aan een postgraduaat Vastgoed, dat we willen inrichten vanaf januari 2016”, zegt departementshoofd Jean-Pierre Segers van PXL-Business.

Het doelpubliek van dit postgraduaat is:

  • Beginners: personen geïnteresseerd in het vastgoedverhaal zonder of slechts met een beperkte kennis van de vastgoedwereld, die snel gedetailleerde en actuele kennis hierover willen vergaren.
  • Practici: personen werkzaam binnen de vastgoedsector die hun kennis willen verruimen en actualiseren met betrekking tot de 5 modules.
  • Practici: personen werkzaam binnen de vastgoedsector die hun kennis willen verruimen en actualiseren met betrekking tot 1 of enkele module(s).

Vermits de vastgoedsector voortdurend in beweging is, wordt In elk van de modules de mogelijkheid voorzien om in te spelen op deze actuele wijzigingen en trends.  Voor dit laatste doen wij graag beroep op de expertise en inbreng van CIB Limburg.

Hogeschool PXL beschikt sinds enkele jaren ook al over een zeer succesvol keuzetraject vastgoed binnen de reguliere bacheloropleiding bedrijfsmanagement.   De eerste studenten daarvan zijn vorige week trouwens afgestudeerd.

3 – KMO Management

We organiseren trouwens ook het vernieuwde postgraduaat KMO-management.   Dat laatste  loopt in het nieuwe academiejaar in samenwerking met UNIZO Limburg en SOFIM Dienstengroep.

Nu de startersinitiatieven in Limburg als paddenstoelen uit de grond schieten, merken we dat initiatieven rond KMO en ondernemerschap heel wat nieuwe geïnteresseerden aantrekken.

http://www.pxl.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s