Energieleverancier Energy People breidt uit naar heel Vlaanderen

Standaard

energy people

De jonge energieleverancier Energy People levert sinds maandag 7 juli 2015 elektriciteit aan particulieren in heel Vlaanderen. Het is de eerste energieleverancier in België die zelf niet verdient aan het elektriciteitsverbruik van de gebruiker. De elektriciteit wordt namelijk verkocht aan de inkoopprijs. Enerzijds moedigt Energy People met deze prijsconstructie klanten oprecht aan om minder energie te verbruiken, anderzijds maakt de prijsformule de energiemarkt eerlijker en transparanter.

Energy People leverde al enige tijd elektriciteit aan particulieren in Limburg en West-Vlaanderen. “Wij zijn bewust met een klein leveringsgebied begonnen. Zodoende konden wij alle klanten een kwalitatieve service verlenen. Tegelijkertijd kregen wij zo de mogelijkheid om via persoonlijk contact met onze klanten onze interne systemen en processen te optimaliseren. Nu zijn we klaar voor de volgende stap en kunnen alle Vlamingen zich aansluiten”, zegt zaakvoerder Remco Rooswinkel.

Elektriciteit aan inkoopprijs

Beeld je in: een bakker die zijn klanten helpt om minder brood te eten. Opmerkelijk genoeg is dat exact wat Energy People doet, weet Remco Rooswinkel: “Energy People is de eerste energieleverancier in België die niet verdient aan jouw elektriciteitsverbruik. Aangezien het verbruik van onze klanten ons geen winst oplevert, kunnen we hen oprecht aanmoedigen om efficiënt om te springen met energie. Een belangrijk gegeven, gezien de klimaatdoelstellingen van ons land.”

Prijs = marktprijs + laag abonnementsgeld

Voor elektriciteit betaalt de klant de marktprijs. Energy People zelf rekent alleen een beperkte administratieve vergoeding aan (van maximaal 2,65 euro per maand): “Wij verwarren klanten niet met speciale kortingen of verborgen verlengingstarieven, maar geven steeds de scherpste prijs. Dat is eerlijk en duidelijk. Ons jaarlijks abonnementsgeld houden we laag, door de dienstverlening efficiënt en 100% online te organiseren.” Via de V-test van de VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt), kunnen particulieren online de prijzen van alle energieleveranciers vergelijken (http://vtest.vreg.be/). In Limburg en West-Vlaanderen staat Energy People al maanden bovenaan de V-test voor veel gebruikssituaties.

#sluitjeaan

Een efficiënte dienstverlening is echter niet synoniem voor een beperkte dienstverlening, weet Remco: “Integendeel, via onze website, e-mail en sociale media hebben we voortdurend contact met onze klanten. Via e-mail gaan we steeds uit van de persoonlijke situatie van de klant. Op Facebook en Twitter gaan we in gesprek met alle Energy People in Vlaanderen. Daar delen we bijvoorbeeld tips voor energiebesparing en ideeën om de energiemarkt eenvoudiger te maken. Maar we vragen onze klanten ook hoe we onze dienstverlening nog verder kunnen uitbreiden. We willen graag iets betekenen voor onze klant, met service waar je blij van wordt.”

Dat gebeurt 100% online: “Een telefonische helpdesk is erg duur, en zorgt niet per se voor tevredener klanten. Op onze website www.energypeople.be vinden klanten een antwoord op vragen over hun elektriciteitsaansluiting. Voor persoonlijke vragen kunnen ze terecht bij ons team, via de website of het mailadres hallo@energypeople.be. Ook praten we graag met consumenten via onze Facebook-pagina www.facebook.com/energypeople.be en op Twitter via @energypeoplebe en de hashtag #sluitjeaan.”

https://www.energypeople.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s