Mobile Vikings’ partners betalen je telefoonrekening

Standaard
Met Viking+ lanceert Mobile Vikings een systeem waarbij Vikings Vikingpunten – = korting op een herlading – kunnen sparen via partners zoals Zalando en Uber.Met de Viking Deals kunnen ze bovendien Vikingpunten sparen door hun favoriete lokale handelaars te steunen. Voldoende Vikingpunten gespaard? Dan herladen ze zelfs gratis! Weer een stap dichter bij hun doel: gratis communiceren. Dat nieuwe project werd op dinsdag 19 mei 2015 wereldkundig gemaakt.

Mobile Vikings doet het weer. Sinds zijn oprichting in 2009 is het Hasseltse telecombedrijf – een zogenaamde MVNO, een Mobile Virtual Network Operator – de luis in de pels van de mobiele telefonie in ons land. Vandaag maakt het de samenwerking bekend met partners die niets te maken hebben met telecom. Uber, Zalando, Sony Music, Viking Deals en tal van anderen. Daarmee gooit Mobile Vikings het roer krachtig om. Of lijkt het alleen maar zo? 

“We waren de eerste om voluit in te zetten op mobiel dataverkeer”, verklaart Hans Similon. Hij is Evangelist bij VikingCo, het moederbedrijf van de Vikings. “Door de explosieve ontwikkeling van mobiele apps bleek dat een juiste keuze. We waren ook de eerste – en nog altijd bijna de enigen – om voluit te kiezen voor digitaal management. Geen dure winkels en honderden verkooppunten, maar een gebruiksvriendelijke website en volwaardige ondersteuning via telefoon en social media. Geen reusachtig geoutsourcet callcenter waar mensen een nummertje zijn, maar een team van gedreven jonge mensen die niet opgeven voor je problemen van de baan zijn. Sinds het begin kiezen we voor prepaid kaarten. De Viking weet precies waar hij voor betaalt, en wij moeten niet investeren in een complexe boekhouding en het najagen van onbetaalde facturen. Met enkele principes waar we aan vasthouden vanaf het eerste moment, bouwden we op enkele jaren een hechte community van 230.000 trouwe – en trotse – Vikings. ”  

“De ontwikkeling van de telefonie verloopt aan een rotvaart, en het grote scharnierpunt moet nog komen,” weet Viking CEO Frank Bekkers. “Voor je het weet, sneuvelen de roamingkosten binnen Europa en dan bellen we aan lokaal tarief van Oslo naar Napels en van Dublin naar Berlijn. Met VoIP (bellen via internet), Skype, Facetime en tal van andere tools kan je vandaag al zo goed als kostenloos de wereld rond bellen als je een internetverbinding hebt. De operators zijn amper overgeschakeld van 3G naar 4G en moeten alweer volop investeren in 5G-infrastructuur om almaar meer en sneller data heen en weer te pompen tussen onze gulzige smartphones, laptops en tablets. Dat kost hen handenvol geld, terwijl hun inkomen om bovenstaande redenen onder druk komt. Resultaat: de hele markt begint af te kalven en straks blijven er zowel hier als in heel Europa nog slechts enkele hoofdrolspelers en fusiegroepen overeind. Het gebeurt nu reeds onder onze ogen.” Vanuit dat perspectief stelde Mobile Vikings zich de vraag naar waar de eigen sterktes en zwaktes liggen, en hoe ze als kleinere speler ook in de toekomst een voortrekkende rol kunnen spelen.  

“Onze toekomst ligt in partnerships”, weet Bekkers . “Vandaag zijn we de gastheer van een hechte community van tevreden leden die ons volgen door dik en dun. Als je met zo’n grote groep mensen aanklopt bij bedrijven, kan gepraat worden over korting. Meer nog: veel dynamische bedrijven zijn zelf vragende partij om voordelen toe te kennen als ze daarmee hun klantenbasis kunnen uitbreiden. Het is een duidelijke win-win die het verschil kan maken.”  

Tijdens de voorbije weken ging VikingCo partnerships aan met Uber en de strafste internetretailer van het moment: Zalando. Maar ook met Deezer, Coolblue, CheapTickets.be, Mamzel, Viata en Sony Music . En er zitten nog een hele rist andere grote namen in de pijplijn. “Dit is niet zomaar een gril: er zitten krachtige schouders onder dit concept, dat we trouwens Viking+ gedoopt hebben”, verzekert Bekkers. “Elke aankoop geeft onze Vikings recht op korting als bevoorrechte klant, in de vorm van Vikingpunten die ze kunnen gebruiken als een herlading. Je hoeft jezelf echt niet dubbel te plooien om al snel een maand gratis te bellen, sms’en en surfen, en met het toenemend aantal partners zal dat almaar makkelijker worden. Voor de Viking brengt het geen verplichtingen mee: hij kan deze boot ook gewoon aan zich voorbij laten gaan.”   Naast de grote merknamen werkt VikingCo ook nauw samen met zusterbedrijf CityLife (in joint venture met KBC), dat met zijn Viking Deals partnerships bouwt met plaatselijke spelers zoals de koffiebar en de sushitent om de hoek. “We zijn net gestart in Leuven met heel wat partners, en zouden op korte termijn graag uitbreiden naar andere steden. Af en toe een koffie of een broodje, en je belt, sms’t en surft al gauw gratis. Dat laten vooral jonge mensen niet aan zich voorbijgaan.”  

“We zijn niet het eerste bedrijf dat de brug slaat naar partnerships buiten zijn eigen sector, maar voor ons is het een natuurlijke volgende stap die gegroeid is vanuit onze community. Die biedt een gedroomd ecosysteem voor dergelijke samenwerkingen. Maar dat betekent niet dat we onze roeping als telecomspeler opgeven, wel integendeel. Naast een ruim aanbod aan prepaid producten, een sterke service en scherpe tarieven krijgt de Viking er alleen een nieuw argument bij om Viking te zijn. Een argument dat ze zich snel laten welgevallen,” verzekert de Viking-baas. “Sinds enkele jaren bellen onze leden gratis met elkaar, vanaf nu kunnen ze gratis bellen met iedereen! Wij waren  de eerste die gratis mobiel internet gaven bij iedere herlading, en vandaag zorgen onze Viking+ partners ervoor dat ook die herlading gratis is.” 

htttp://www.viking.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s