“Meester, meester, ik weet het antwoord”

Standaard

In de klas van meester Armand kregen de bengels van Sporting Hasselt ondervraging over de 50-jarige geschiedenis van Sporting Hasselt onder toeziend oog van directeur Stef. De slimste leerlingen zaten vooraan op de eerste rij en de minder slimme in rijen achteraan. Wie het juiste antwoord gaf tijdens de mondelinge ondervraging in de klas, mocht plaatsnemen in de voorste rij, kort bij meester Armand.

Meester Armand is een eerlijke onderwijzer, die veel van voetbal schijnt af te weten. Hij noemt zichzelf dan ook graag ‘voetbalanalist’. Naast zijn passie voor voetbal oefent hij ook graag de rol van scheidsrechter uit bij ondervragingen. Het gebruik van de rode pen is veelvuldig bij schriftelijke testen, maar nu nam hij mondeling verhoor af van zijn leerlingen in de klas, want iedereen had de opdracht gekregen om zich te verdiepen in de geschiedenis van Sporting Hasselt.

Na een reeks vragen kwam er eentje over welk liedje in het Sportingstadion weerklonk tijdens belangrijke internationale wedstrijden: het Limburgs volkslied of de Brabançonne. Die vraag ontlokte een hevige reactie bij Guido Fissette van de N-VA in de klas, want hij stak ijverig zijn hand met vlagje in de lucht en riep door het lokaal: “Meester, meester, ik weet het antwoord”. “Aha Fissetje weet gij het antwoord?”, vroeg meester Armand een beetje verbaasd. “Ja meester, het is het Limburgs volkslied”, antwoordde Guido Fissette in lange broek.

“Ik moet je helaas teleurstellen Fissetje”, klonk het rechtvaardig uit de mond van meester Armand. “Het is de Brabançonne”, voegde hij eraan toe. “Ga maar terugzitten. Jouw antwoordbeurten zijn verleden tijd”, lachte meester Armand geamuseerd toe. Voor Guido Fissette was het foute antwoord uiteraard een flinke opdoffer, aangezien hij graag tot de topleerlingen van de klas naast Stijn Stijnen op de eerste rij wou behoren. Stijns broer Steven is ook niet zo slim als de ex-doelman van Club Brugge, want hij zat ook niet vanvoor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s