Nieuw centraal magazijn voor Infrax bij H. Essers op voormalige Ford-site

Standaard

essers genk

De logistieke dienstverlener H.Essers installeert op de voormalige site van de Ford-fabriek in Genk een nieuw distributiecentrum voor het netbedrijf Infrax. Vanuit Genk zal H.Essers dagelijks de aannemers van Infrax beleveren. Daarnaast komen er in Vlaanderen twintig afhaalpunten waar de Infrax-technici hun magazijnbestellingen kunnen oppikken. 

Zelfde service, minder kosten

Infrax beschikte over 5 magazijnen in de hoofdvestigingen in Hasselt, Hoboken, Lubbeek en Torhout. Deze worden nu gecentraliseerd en toevertrouwd aan een externe partner. Dat leidt tot een kostenbesparing van 20%.

Via het aanbestedingstraject werd logistiek dienstverlener H.Essers geselecteerd, op basis van hun ervaring en expertise, en omdat zij een optimale totaaloplossing hadden uitgewerkt. De voorbereiding van deze transformatie heeft ruim anderhalf jaar geduurd. Het beheer van een magazijn van die grootte behelst immers heel wat aspecten: bestellingen, voorraadbeheer, detailpicking met verschillende parameters, enz. Ook het transportbeheer is ruim, met groupage zendingen, directe leveringen, express-zendingen en uitzonderlijk vervoer. Dit alles voor een bijzonder uitgebreid en gevarieerd productgamma, gaande van bouten en schroeven tot grote bobijnen en palen van 13m. Alle communicatiestromen tussen Infrax, de aannemers en het externe magazijn moesten optimaal getest worden. Het was een groot opstartproject, maar alle partijen zijn er helemaal klaar voor.

Eind maart sluit het Infrax-magazijn in Hasselt als eerste. Elke daaropvolgende maand sluit een volgend magazijn, zodat tegen eind juni de totale logistiek en bevoorrading gebeurt vanaf de voormalige Ford-site.

Afhaalpunten

Door de centralisatie kunnen de leveranciers van Infrax hun goederen op één locatie leveren. Vanuit dit centrale magazijn in Genk vertrekken voortaan dagelijks de bestelde materialen naar de aannemers waarmee Infrax samenwerkt, en ook naar twintig afhaalpunten. Op deze afhaalpunten zal H.Essers leveren op naam van de Infrax-technici, die ter plaatse hun dienstvoertuig kunnen herbevoorraden.

Naast de centrale levering heeft de nieuwe werkwijze nog tal van voordelen. De stock kan beperkt worden en materialen die eerder zelden gebruikt worden, hoeven niet langer op vier plaatsen beschikbaar te zijn.

Goede bereikbaarheid

De locatie voor de nieuwe magazijnen werd gekozen door H.Essers. Het betreft een gebouw aan de Mondeolaan in Genk dat reeds eigendom was van H.Essers, en voordien verhuurd werd aan één van de toeleveranciers van de autofabriek. De magazijnen zijn begin januari heringericht en er werden verschillende nieuwe loskades aangelegd. Momenteel benut het magazijn van Infrax zo’n 10.000 m² in de vrijgekomen fabriekshal, en 15.000 m² buitenopslag. De site is prima ontsloten, met snelwegen in de onmiddellijke nabijheid en met aanvoerwegen die voorzien zijn op vrachtwagenverkeer.

Tewerkstelling

De huidige decentrale magazijngebouwen van Infrax krijgen een nieuwe bestemming, of ze worden ter beschikking gesteld van geïnteresseerde huurders.

Voor de huidige zowat 40 magazijnmedewerkers van Infrax verandert er vanaf nu heel wat. Enkelen blijven actief in de magazijnopvolging, maar de overigen kunnen een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf opnemen. H.Essers neemt voor het totaal van deze activiteiten 50 mensen in dienst.

Met deze samenwerking wordt het eerste reconversie project op de voormalige Ford site gerealiseerd.

http://www.infrax.be

http://www.essers.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s