Parking Slachthuiskaai blijft parkeerterrein bij uitstek voor kerst- en soldenshoppers tot begin 2015

Standaard

Op vraag van het Hasseltse stadsbestuur blijft de parking Slachthuiskaai, gelegen op de site van de oude Versuz, nog zeker tot begin 2015 geopend. “De eindejaarsperiode met aansluitend de wintersolden vormt zowat het belangrijkste verkoopsmoment voor de Hasseltse handelaars”, vertelt schepen van economie Tom Vandeput.

“We willen dan ook dat shoppers onze stad zo vlot mogelijk blijven bereiken. De parking Slachthuiskaai vormt voor velen onder hen de uitvalsbasis voor een dagje gezellig winkelen in onze binnenstad. Vandaar ons verzoek aan de nv Kanaalkom om de parking nog tot begin volgend jaar te vrijwaren van voorbereidende werken.”

“Vanaf dan zal de capaciteit stelselmatig afnemen, maar dit vangen we op binnen de Blauwe Boulevard”, vult schepen van parkeren Rob Beenders aan. “Zodra de voorbereidende werken op de parking Slachthuiskaai starten, leggen we de parking Gelatine aan. Deze komt langsheen de nieuwe weg die de Slachthuiskaai met de Lazarijstraat verbindt.”

Ook op zondag

Deze maand zal de parking Slachthuiskaai niet enkel op week- en zaterdagen volstromen met shoppers, ook op zondag kan je voor je kerstaankopen immers in Hasselt terecht. “De meeste handelszaken in de binnenstad houden nog op zondag 21 december 2014 de deuren geopend”, vervolgt Vandeput. “Ook het nieuwe jaar starten we meteen met een koopzondag. Naar aanleiding van de solden zijn de winkels in Hasselt op zondag 4 januari 2015 uitzonderlijk geopend, dit van 13u30 tot 18u. De solden zelf starten al op zaterdag 3 januari 2015.”

 http://www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s