Koen Vanmechelens kosmopolitsche eik voor SOS Kinderdorp

Standaard

Aan de ingang van de voormalige zoosite in Zwartberg is Koen Vanmechelen gestart met een nieuw kunstproject voor het goede doel, SOS Kinderdorp. Een kosmopolitische eik met duizenden 1 eurocentjes aan de wortels – samen in een omhulling van hars – is geënt op andere eiken uit de vijf continenten. Voor dit project werkt Koen Vanmechelen samen met Bpost Bank, het stadsbestuur van Genk en SOS Kinderdorpen.

Ook het publiek wordt betrokken in het project. Zij kunnen zoveel mogelijk sms’jes sturen naar 4059 met vermelding SOS + je e-mailadres met spatie ertussen als financiële steun van 1 euro per sms’je voor het goede doel. Bpost Bank verdubbelt nadien het bedrag voor SÖS Kinderdorpen. Achteraf ontvangt elke sms’er een door Vanmechelen gesigneerd ontwerp van de kosmopolitisch eik.

In januari 2015 starten dan de werken aan de herinrichting van de site van de ex-zoo van Zwartberg. Architect Mario Botha gaat er in opdracht van Vanmechelen exporuimtes, atelier, een dierenpark voor kamelen, roofvogels en alpaca’s & een wolvenpark met ondergronds gangenstelsel bouwen tegen 2016. Tegen dan verlaat Koen Vanmechelen zijn atelier aan de Blauwe Boulevard om zich definitief te vestigen in Zwartberg.

http://www.koenvanmechelen.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s