Afgang van een kampioenenploeg

Standaard

Als we over oude Hasseltse sportglorieën praten, mogen we zeker niet de prestaties van de voetbalvrouwen van Herk Sport vergeten. Wie kent hen nog? Heeft er nog iemand fotomateriaal om te publiceren?

In 1971 werd deze damesvoetbalploeg opgericht onder het nummer van de toen in provinciale spelend herenteam. Drie keer werden de dames Landskampioen en evenveel keer wonnen ze de Beker van België. Na hun verzelfstandiging hebben ze nog drie jaar gespeeld bij VV Halen-Zelem om eind vorige eeuw definitief te stoppen na teleurstellende resultaten.

Titels

Hun eerste landstitel behaalden ze in het seizoen 78/79, de andere twee in het seizoen 88/89 en 92/93. Buiten hun drie grootste prijzen, moesten ze zich zeven keer tevreden stellen met de tweede plaats.

Drie van de zes finales van de Beker van België werden ook gewonnen: de eerste in 1983, de overigen in 1988 en 1992.

In 1994 pakten de dames tenslotte naast de dubbelslag. De twee daaropvolgende seizoenen werden ze telkens derde in de competitie, waarna de ploeg wegzakte.

Halen Zelem VV

Al hun thuismatchen speelden ze op het terrein van Herk Sport achter het Beukenhof in Moos Herk. In 1997 moesten de dames van Herk Sport op eigen benen gaan staan en werd bij de KBVB aangesloten onder het stamnummer van Halen Zelem VV. De resultaten bleven vanaf het begin heel slecht met een doelpuntensaldo van 14-164 op het einde van het seizoen 98/99.

De damesvoetbalploeg van Halen Zelem VV verdween uit competitie en de dames hingen hun voetbalschoenen aan de wilg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.